Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 23 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Moldova 25 August 2016, ora 08:34

Vlad Plahotniuc surprinde tinerii cu afaceri din Moldova

Marime Font

Președintele fondator al Asociației Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova (AOAM), Vlad Plahotniuc, scrie într-o postare pe Facebook despre importanța instruirii și perfecționării tinerilor din Republica Moldova care au deja afaceri. El menționează și despre lansarea cursurilor gratuite împreună cu AOAM.

„Împreună cu AOAM, am lansat astăzi o serie de cursuri de pregătire și perfecționare, de tip master-class, pentru tinerii care au deja afaceri în Moldova sau care urmează să își deschidă un business. Primul master-class a fost susținut de către cunoscutul Andy Szekely și sper că i-a inspirat pe mulți, mai ales că s-a vorbit despre leadership și încrederea în propriile forțe.

Eu am mare încredere în efectele benefice pe care le poate avea implicarea tinerilor, a mai multor tineri bine pregătiți, în mediul de business. Mai mult, sunt un susținător declarat al tinerilor antreprenori din Moldova. Ei au cu totul altă pregătire și beneficiază de alte condiții de reușită decât existau acum 20 sau 25 de ani, au acces la o mulțime de surse de informare, la cunoștințe diverse. Acestea sunt elemente care îi pot ajuta să intre cu succes în business, într-un mediu deja mai predictibil și care, împreună cu noii veniți, urmează a deveni și mai transparent și corect”, a scris Vlad Plahotniuc pe Facebook.Cursurile de pregătire și leadership, pentru tinerii antreprenori, o inițiativă a lui Vlad Plahotniuc, au fost lansată miercuri, la Chișinău, când a avut loc și primul seminar, sub sloganul „Leading for THE BEST in YOU”, care a adunat aproximativ 1000 de tineri. Cele 4 ore de curs au fost susținute de cunoscutul trainer profesionist, Andy Szekely, autor a mai multor manuale despre dezvoltare personală și antreprenoriat, potrivit AOAM.

În cuvântul său de salut, la evenimentul de miercuri, Vlad Plahotniuc, i-a îndemnat pe tinerii prezenți în sală să profite la maxim de seria de cursuri gratuite, de pregătire și perfecționare, pe care le va organiza AOAM. “Eu vă îndemn să fiți atenți și să vă inspirați din ceea ce au de spus acești traineri cu experiență. Astfel de cursuri sunt, pentru voi, o ocazie extraordinară să acumulați cunoștințe, care vă vor fi de folos pe viitor. Eu primele mele business-uri le-am început în alte condiții decât aveți voi astăzi, pe când nu erau nici cunoștințele care sunt astăzi, nici expertiza. Multe decizii, eu le-am luat la nivel intuitiv, acumulam expertiza împreună cu cucuiele. Dar voi puteți reuși fără ele”, a povestit Vlad Plahotniuc, citat de AOAM.

El i-a asigurat pe tineri interesați de domeniul de afaceri din Moldova de susținerea AOAM și i-a încurajat să aibă încredere în forțele proprii și să contribuie astfel la modernizarea țării. “Țineți cont că afacerile oamenilor bogați, ca regulă, sunt în mare parte afaceri acumulate, construite, dezvoltate, deci nu moștenite. Toți cândva au început de la zero. Eu cred că și voi puteți reuși, cred că mediul de afaceri din Moldova, la fel ca multe alte domenii, necesită modernizare pe care o puteți face chiar voi”, a mai spus Vlad Plahotniuc.

Cursul „Leading for THE BEST in YOU” face parte din seria de seminarii menite să-i ajute pe antreprenori să performeze în propriile afaceri. Autorul, Andy Szekely, este antreprenor, scriitor și speaker profesionist, specializat în dezvoltare personală, persuasiune şi leadership. Are experiență cu peste 50 de companii din 7 țări europene și a susținut prezentări în SUA, Canada și China.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul