Actualitate

Vlad Ţurcanu: R. Moldova mai degrabă a dat senzaţia că este dispusă să urmeze o restauraţie decât o revoluţie

 Dodon avertizează că ar putea respinge candidatura guvernării la funcţ… În opinia directorului IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, cel mai probabil, vina pentru această situaţie nu este doar a sistemului aşa cum se obişnuia să se creadă pentru că sistemul este compus din oameni, care iau decizii. Igor Munteanu susţine că timp de 26 de ani Moldova a avut perioade de creştere a optimismului social şi de scădere bruscă a speranţelor.

„De fiecare dată însă am avut oameni care au îndemnat cetăţenii să-şi ia soarta în mâini şi să facă un salt pe această spirală a evoluţiei”, spune Igor Munteanu. Potrivit lui, cel mai mare duşman al situaţiei actuale a statului este disperarea şi fuga din ţară a multor cetăţeni. Fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Timofti, Vlad Ţurcanu, consideră că în anii independenţei Republica Moldova mai degrabă a făcut un pas înainte şi apoi doi înapoi. „Republica Moldova mai degrabă a dat senzaţia că este dispusă să urmeze o restauraţie decât o revoluţie”, a menţionat acesta.

În opinia lui, actualmente cetăţenii, în special tinerii, pleacă din ţară nu numai pentru a obţine venituri mai mari, dar mai ales pentru o atmosferă socială favorabilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *