Astăzi 23 Iulie 2019, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:53
Abonamente

Interviu 18 Aprilie 2016, ora 07:37    Din editia print

Vladimir Beșleagă: „Poate fi și Dodon, şi Bodon, și Godon, dar nimic din statul ăsta n-o să fie”

Marime Font

În cadrul campaniei „Dodon, arată cererile!”, redacția TIMPUL a decis să afle și opiniile oamenilor de cultură față de situația respectivă. Din pură întâmplare, l-am sunat mai întâi pe scriitorul Vladimir Beșleagă. Cei care îl cunosc pe acest om știu că din gura sa cuvintele curg ca perlele și, oricât de indispus ai fi, nu te plictisești să-l asculți. Discuția noastră a durat vreo oră, am vorbit multe și mărunte, pentru ca în cele din urmă să constatăm că, în loc de o simplă opinie, ne-a ieșit un interviu foarte interesant. Citiți-l cu atenție!


„Nu sunt ei socialiști, cum nu sunt eu popă sau dascăl”

- Dle Beşleagă, Dodon spunea în 2014 că toți deputații PSRM, care au dublă cetățenie, vor renunța la aceasta. Dar au trecut doi ani şi deocamdată lucrurile parcă nu s-au schimbat. Cum să-i înțelegem pe socialiști?
- Eu mă gândesc așa. Dacă acest Dodon este, cum se zice, fiul vitreg sau avortonul comuniștilor, apăi el urmează năravurile și apucăturile lor. Iar comuniștii nu sunt comuniști, cum n-au fost și n-o să fie niciodată. Ei numai speculau cu acest nume și își căutau de interesele lor. Așa și ăștia. Nu sunt ei socialiști, cum nu sunt eu popă sau dascăl. Ei sunt niște oameni foarte pragmatici, egoiști și cointeresați de interesele lor. Și nu se uită ei la Dodon. Ei sunt mari meșteri la a promite, dar toate astea-s declarații, palavre. Aşa că interesul poartă fesul, interesul predomină. Au şi ei, probabil, copii sau afaceri, sau cine ştie ce altceva prin România. De altfel, de ce și-au făcut cetățenie? Eu, de exemplu, nu am cetățenie.

- Nu sunteți cetățean român? De ce?
- Eu aș fi putut să-mi fac cetăţenia cândva, mai demult. Doamna mea e născută în România Mare, dar ea e o femeie căreia nu-i pasă de lucrurile astea. Eu sunt originar din Transnistria şi nu aveam bază, cum s-ar zice, deşi s-ar fi putut face, dacă aș fi umblat, ca scriitor, la domnul cutare sau cutare. Mai înainte era mai dificil, că trebuia să-mi fac viză, dar în cazul de față, dacă am pașaport biometric, eu merg des la Iași și nu-i mare problemă. Dar de cetăţenie profită unii şi așa, dle Pavel. Dacă sunt cetățeni români, ei se duc și sug pensii de acolo. Eu cunosc colegi de-ai mei, care nu au adus nimic poporului român, dar au pensii grase. Asta e neobrăzare, măi, să te duci tu şi să trăiești pe contul altora!

„Ei nu mai sunt cetățeni români, dar dracul știe ce”

- Vă amintiți când, anul trecut, socialistul Vlad Batrâncea a rupt harta României Mari în timpul unei şedinţe a Parlamentului?
- Da, asta-i culmea cinismului. Eu l-am auzit pe acest Batrâncea, cine-o fi fiind el, cum se îndreptăţeşte că a rupt harta României Mari, nu a României de azi. Dar astea sunt gesturi nu populiste, ci porcești. Asta e căcăranie! Într-un parlament democratic, serios, într-o țară normală, pentru așa ceva l-ar fi scos pe două bețe afară, ca pe-un rahat. Şi nu l-ar fi lăsat să mai intre şi să-și bată joc de o țară.


- Iar în timp ce Batrâncea rupea harta, colegii săi de partid, cetățeni ai României, aplaudau...
- Acei cetățeni români sunt niște farisei. Ei nu mai sunt cetățeni români, dar dracul știe ce. Eu cred că ei și-au cumpărat cetățenia. Presupun că există multe cutre, care și-au făcut cetățenie în mod fraudulos, mincinos.

„Ei sunt un partid care trădează nu numai interesele statului lor”

- Dle Beșleagă, conform Codului penal al României, aservirea intereselor statului față de o putere străină se numeşte înaltă trădare de Patrie. Toată lumea știe că românii lui Dodon lucrează pentru Moscova. Ce ar trebui să întreprindă autoritățile de la București în privinţa acestora?
- Dacă vrei să spui că deputații noștri ar putea fi extrădaţi, pentru a fi judecaţi în România, e puţin probabil. Era, dacă-ți amintești, Valeriu Guma, care fusese judecat în România și ai noştri nu l-au extrădat. Eu cred că ei trebuie sancționați şi aici. Parlamentul englez, de exemplu, are un cod care spune că, dacă un parlamentar polemizează cu celălalt și-l numește prost sau porc, atunci el este sancționat, dar dacă o face aşa, metaforic, atunci… Era așa un banc, Pavele, care zicea așa: „Capul matale e ca o bășică umplută cu grăunțe, care sună a gol”. Dacă spui aşa la englezi, nu eşti sancţionat, pentru că nu i-ai spus direct că este un idiot. Ar trebui şi noi să avem un asemenea cod, care să prevadă sancţiuni serioase, mai ales pentru cei care își bat joc de un stat vecin. Iar dacă o țară sau un guvern nu face nimic în această privinţă, există organismele de drept internațional, dar asta e o tevatură prea mare...

- N-ar fi mai bine ca Bucureștiul să le retragă cetățenia socialiștilor, dacă ei nu renunță la ea de bună voie?
- Ar putea să le-o retragă, dar trebuie să găsească o bază legală. Aici trebuie să te consulți cu un jurist. Părerea mea subiectivă e că, în general, România nu ar fi trebuit să le dea cetățenie, ci să-i trimită la păscut pe toți socialiștii ăștia, care nici nu-s socialiști, da-s niște imbecili, care profită de interesele Imperiului Rusesc pentru a-şi face mendrele. Iar dacă le-au dat cetățenia, acum, logic, ar trebui să le-o retragă. Din simplul motiv că ei sunt un partid care trădează nu numai interesele statului lor, dar ale două țări. Având două cetățenii, ei trădează interesele ambelor state pe care le reprezintă. Uite asta-i.


„Fanaticii și, mai ales, alogenii s-au dus cu acest Dodon”

- După ce TIMPUL a anunțat că nici unul dintre deputaţii socialişti nu a renunțat la cetățenia română, Dodon ne-a promis că ne va prezenta cererile depuse de către aceştia la Consulat. Au trecut două săptămâni, dar el nu se ţine de cuvânt.
- Dodon ăsta este un mincinos. El a mai fost întrebat despre aceasta și a spus că nu ştie, că pe el nu-l interesează, câr, mâr... El este un fariseu.

- Dacă e aşa, de ce multă lume îl crede şi iese la protestele lui?
- Ascultă! Partea asta a lui de susţinători el a rupt-o din electoratul comuniștilor, care nu erau mulțumiți de Voronin, pentru că el nu era categoric. Fanaticii și, mai ales, alogenii s-au dus cu acest Dodon. Şi bătrânii, după cum se vede.

- Credeți că aceştia nu văd în ce hal el îi minte?
- La noi electoratul este atât de idiot și atât de divizat, încât se găsesc nebuni pentru toți. Faci un partid, ridici o lozincă tâmpită, şi ai să vezi cum toţi ţi se ridică împrejur, ca alde gură-cască.

„Alegerile prezidențiale ar putea să nu aibă rezultat”


- Cine credeți că va fi următorul președinte al RM?
- Eu mai degrabă cred că n-o să fie nici un președinte, iarăși o să avem o perioadă de interimat, cum a mai fost.

- Ba nu, că avem alegeri prezidențiale în toamnă.
- Păi da, dar aceste alegeri ar putea să nu aibă rezultat din cauza prezenţei insuficiente a cetăţenilor la vot, pentru că nu avem un electorat coagulat.

- Cred că nu aveţi dreptate. Şi mai cred că Dodon ar putea deveni președinte.
- Nu cred. S-ar putea întâmpla numai dacă o să vină masiv agentura rusească. Eu vreau să-ți spun un caz pe care l-am memorizat. În 2001, comuniștii au obţinut o victorie categorică la parlamentare, pentru că ruşii sperau că Voronin va accepta federalizarea RM. Ascultă atent! Atunci, înainte de alegeri, aici, la Chișinău, a venit cu o echipă de politehnologi știi cine?

- Cine?
- Șoigu. Serghei Șoigu a venit şi a pus în funcțiune toată agentura prorusească, pentru a asigura victoria comuniştilor şi alegerea lui Voronin în funcţia de președinte. În acest scop, înainte de aceasta, Iurik (Iurie Roşca – n.red.) și cu Voronin l-au dat jos pe Sturza și au modificat Constituţia pentru ca preşedintele să fie ales de Parlament. Acest Șoigu e mare bandit, mare hoț. Acum e ministru al Apărării la Kremlin, dar pe atunci era ministru pe Situaţii Excepţionale şi avea sub gheare, sub labele lui, toată agentura secretă și nesecretă. Eu țin minte că Voronin pur și simplu a rămas stupefiat, ca să zic așa, mai metaforic, când a aflat ce scor a obţinut la alegeri. Dar nu a fost meritul lui, ci voința Kremlinului.

„Dodon, pe de o parte, e cinic şi mincinos, dar pe de altă parte e nenorocos”

- Ce vă face să credeți că rușii nu vor proceda întocmai și acum?
- Ar putea să procedeze, pentru că au agentură mare. Dacă acest Dodon are acum 20-25% din voturi, el n-o să iasă din primul tur. Dar depinde cine vor fi contracandidații lui. Şi acea Comisie Electorală Centrală, care este foarte docilă, ar putea comite fraude în favoarea lui, în funcţie de circumstanţe. Bandiţii întotdeauna se înțeleg și admit falsuri, ca să le iasă. Căci altfel e bâja...

- În acest caz, ar trebui ca Dodon să fie susţinut din umbră de PD, partid care ne guvernează ţara în prezent...
- Aceia îs cointeresați de toate, numai să rămână ei tari și mari. PD-ul acesta se dă și cu unii, și cu alții. Deşi ar putea să nu reuşească, dacă Platforma DA va activa mai energic. Dar... pentru asta trebuie parale. Este foarte bine că ei au adunat 400 de mii de semnături pentru referendum, dar depinde şi cum vor merge în continuare. Nu uita, te rog, şi că Dodon, pe de o parte, e cinic şi mincinos, dar pe de altă parte e nenorocos, măi! El a avut încercări și la Primărie, dar ai văzut că are numai ambiţii mari, dar nu şi noroc.

„La bine să nu te aștepți aici până când nu se face Unirea”

- Totuşi, dacă admitem că Dodon ajunge preşedinte, ce ne așteaptă?
- Auzi?
- Da.
- Ia hai să-ți spun eu una.
- Hai.
- Eu am fost la munci agricole. Am acolo, în sat, o casă a părinților, a buneilor. Am şi vecini, cu care mai discut. Şi este unul tânăr, așa, de vreo 40-50 de ani, îi spune Iura. Şi el e pentru Dodon. Auzi tu?
- Aud.
- El e pentru Dodon. Ascultă televizorul, vede nu știu ce și zice așa: „Apăi eu, dacă îl aleg pe Dodon, o să fie relațiile bune cu Rusia”. Dar femeia lui lucrează de vreo 20 de ani la construcţii, la Moscova, la vile din astea mari. Și mai zice așa: „Dacă Dodon vine la putere, atunci şi Transnistria o să fie cu Moldova”. De unde rezultă că, în stânga Nistrului, se face muncă de agitație și se poate întâmpla ca să participe şi ei la alegerile președintelui. Ei o să voteze masiv pentru Dodon şi atunci el poate să iasă în frunte. Câți alegători sunt acolo? Îs vreo 300-400 de mii. Dincoace cât are el? Dacă are 25%, iar la noi ies la votare, fără Transnistria, vreun milion și 600-700 de oameni, tot vreo 300 de mii ar fi pentru Dodon. În total sunt 600 de mii. Apăi atunci cum vine? Ştii cum? Ca să câștige el, trebuie să participe și găgăuzii masiv. Iar dacă ajunge el preşedinte, ce poate să ne aştepte? Pe noi mai rău nu ne așteaptă nimic. Tot sărăcie, mizerie, haos.. La bine să nu te aștepți aici până când nu se face Unirea. La bine să nu te aștepți până când nu se face reîntregirea țării. Asta-i! Dar ei nu vor face Unirea, fiindcă lor le place să aibă fotolii, miniștri și toate chestiile astea. Statul acesta, cum a zis și regretatul Constantin Tănase, n-are șanse şi noi am ştiut asta din primul parlament. El este sortit să fie un stat fantomă, în care să-și facă mendrele toți idioții, toți bandiții. Poate fi și Dodon, şi Bodon, și Godon, dar nimic din statul ăsta n-o să ie.

„Dodon e grav, ca un curcan, iar Usatîi este încă un băieţel, aşa, mititel…”

- Într-adevăr, în stânga Nistrului, de jumătate de an, se împart ziare doar în favoarea lui Dodon.
- Păi da, pentru că Dodon, mă rog, are imagine. El, totuşi, a fost în guvern, a fost ministru. Iar în comunişti Kremlinul nu mai are încredere. Voronin, cum a fost, cum n-a fost, dar l-a înfruntat pe Putin. Asta e ceva neobişnuit – să-l înfrunţi tu pe un şef de imperiu, care vine la tine să semneze nu ştiu ce fel de memorandum Kozak. Aşa că Voronin nu are nicio trecere la ruşi. Gata, s-a zis cu dânsul. Iar Dodon este, cum se zice, cel care le inspiră încredere.

- Dar în Renato Usatîi credeţi că ruşii nu au încredere deplină?
- Nu, Usatîi nu-i om serios. El o să fie de lingură pe lângă Dodon. O să fie de ajutor, de măturat, de hlizit şi chestii din astea. Dodon e grav, ca un curcan, după cum l-a numit şi Usatîi, care, la rândul său, este încă un băieţel, aşa, mititel, nu ştiu ce... Dar el creşte şi are trecere printre tineret. Pe el îl cresc pentru deceniile viitoare, pentru că are şi talentul de a hipnotiza, de a păcăli, are talentul de prestidigitator.

„Cred că Dodon și PD se înțeleg foarte bine”

- Vă propun, totuși, să admitem că Igor Dodon va fi următorul președinte al RM. În cazul acesta, ar putea el să găsească limbaj comun cu Partidul Democrat, care ne guvernează țara în prezent? Sau, mai bine zis, cu Vlad Plahotniuc.
- Eu cred că ei şi acum se înţeleg foarte bine.

- De ce aşa credeţi?
- D-apăi dacă rechinii îs aşa. Cum crezi tu, Pavele, Plahotniuc cu Filat nu s-au înţeles foarte bine? S-au înţeles. Deşi se împroşcau şi se criticau, fiecare îşi făcea interesul.

- Până la urmă, nu s-au înţeles...
- Nu că nu s-au înţeles, dar între bandiţi aşa-i. El merge cu tine până trece puntea. Pe urmă îţi dă un genunchi şi te aruncă acolo. Aşa şi ăştia doi pot să meargă împreună frumos până în momentul când unul îi va da un genunchi celuilalt. Aşa-s criminalii, cum se zice.

„Avem de ales între a fi o provincie românească sau o gubernie rusească”

- Dle Beșleagă, cum să înţelegem ultimele conflicte dintre Dodon şi Usatîi?
- Ăsta-i teatru, măi. E bâlci! Usatîi e zăpăcit, e zărghit, e saltimbanc şi pe asta joacă. Lumea vrea să se distreze, pentru că la noi totul e spectacol. Nu-i nimica serios şi grav la noi.

- Care e scopul regizorilor acestui spectacol?
- Populismul e scopul. Usatîi e păpuşa rusă şi ruşii îi permit să-şi bată joc de noi, la fel cum în Rusia se spun anecdote despre moldoveni şi ne numesc „быки и бараны”. Dacă ruşii ne-ar lua în serios, ar fi mizat pe un alt tip, dar ei l-au găsit pe aista şi au zis: „Pentru idioţii ceia, pentru neisprăviţii de moldoveni e bun şi aista”. Înţelegi? El e un măscărici în toată regula. Măs-că-riiiiici... Un alt scop al spectacolului este sustragerea atenţiei societăţii de la problemele importante. Auzi? Când o să vină vorba de lucruri serioase, de votare, de împărţire a banilor, de funcţii, acolo n-o să facă spectacol, o să fie duri. Însă acum ei se joacă.

- Dar pentru cine joacă? Pentru PD, despre care credeți că se împacă cu Igor Dodon, sau pentru ruși, despre care spuneți că i-au ales pe cei doi pentru a le apăra interesele în Moldova?
- Păi... He-he-he. Auzi? Pavele, tu mă întrebi la telefon, dar la telefoanele noastre nu suntem numai noi doi. Mai ascultă şi alţii, înţelegi? Eu am păţit-o... Dacă te interesează atât de tare Dodon, ce pot să-ți spun? Noi, fantoma asta de stat, avem de ales între a fi o provincie românească sau o gubernie rusească. Dar să nu uităm că, în Rusia, oponenții regimului Putin mor așa ca Nemțov, Politcovskaia și alții. Vedeţi ce alegeţi, cum s-ar zice.

- Vă mulțumesc pentru interviu.

Un articol de: Pavel Păduraru Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 12:48

Bulgaria renunță la votul electronic / Opoziția și avocatul poporului văd în decizie un semn că se pregătește fraudarea alegerilor locale

Bulgaria renunță la votul electronic / Opoziția și avocatul poporului văd în decizie un semn că se pregătește fraudarea alegerilor locale

 La propunerea guvernului Borisov, majoritatea parlamentară compusă din partidul centrist GHERB și naționaliștii din „Patrioții uniți” a decis renunțarea la votul cu mașină electronică în alegerile locale și cele parlamentare, dar menținerea votului pentru cele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 11:16

FLASH / Alegerile locale NU POT FI ORGANIZATE în aceeași zi cu alegerile pentru circumscripțiile unde deputații și-au depus mandatul

FLASH / Alegerile locale NU POT FI ORGANIZATE în aceeași zi cu alegerile pentru circumscripțiile unde deputații și-au depus mandatul

„Recomandarea e de a face aceste alegeri împreună cu alegeri locale noi, măcar pentru un pic de economie de bani, dar trebuie să facă", a menționat Valeriu Pașa, expert Watchdog.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 11:14

Vlad Melnic este noul pretor al sectorului Râșcani al capitalei. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci, informează MOLDPRES. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 23 Iulie 2019, ora: 11:04

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, a avut o întrunire cu viitorii candidați PLDM pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Evenimentul a avut loc la Căușeni, cu participarea președintelui liberal-democrat al raionului Căușeni, Ion...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 11:01

Cartea unui autor de bestseller din Israel, a fost tradusa in Rusia omițându-se fragementul despre ”Putin minicinosul” și distorsionându-se capitolul despre invazia din Crimeea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 10:50

Rareș Bogdan, vedeta Realitatea TV, face o propunere șoc. El cere arestarea unor politicieni de prim rang, printre care Traian Băsescu, Ludovic Orban și Anca Boagiu, sub acuzația de subminare a economiei naționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 10:44

Două femei îmbrăcate în haine monahale au îngrozit mai mulți locuitori ai orașului Vaslui. Cele două femei aveau un comportament haotic și se adresau cu „maică”. Incidentele au avut loc duminică, 21 iulie și luni, 22 iulie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 10:10

După o primăvară și început de vară cu prețuri înalte pentru cartofi, producătorii din țară sunt nevoiți să vândă tuberculii cu un preț caracteristic soiurilor de toamnă, mai mic decât cel așteptat. Potrivit acestora, pentru un kilogram de cartofi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 10:03

Guvernul britanic își ia angajamentul de a combate total fenomenul fumatului până în anul 2030, o parte a unui ansamblu de măsuri luate cu scopul de a elimina cauzele afecțiunilor de sănătate care pot fi prevenite, scrie BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 09:29

Maia Sandu nu vrea să spună CINE va fi candidatul comun al blocului ACUM pentru Chișinău

Premierul Maia Sandu, președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și co-președinte al Blocului ACUM, a anunțat, repetat, că la alegerile locale generale vor avea un candidat comun pentru Primăria Chișinău, împreună cu Platforma Demnitate și Adevăr.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 23 Iulie 2019, ora: 08:23

VESTE BUNĂ pentru partidele mici din R. Moldova - Pragul electoral ar putea fi coborât la 4%

VESTE BUNĂ pentru partidele mici din R. Moldova - Pragul electoral ar putea fi coborât la 4%

Un prag electoral de 4% pentru partidele politice, de 6% pentru blocurile electorale și de 1% pentru candidații independenți. Este concluzia participanților la audierile publice asupra proiectului privind anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel pe liste de partid, organizate...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 07:52

Sindromul copilului cuminte nu este un mit. El există şi face victime în rândul copiilor. Dacă trăiți în România, este imposibil să nu fi auzit în repetate ori următoarea întrebare: Copilul vostru e cuminte? Dacă voi, părinții, n-ați știut cum să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 23 Iulie 2019, ora: 07:30

Pe 23 iulie 1822 a avut loc restabilirea domniilor pamântene în principatele române.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 07:30

Prim-ministrul Maia Sandu va prezida mâine, 23 iulie, începând cu ora 07:30, şedinţa Cabinetului de miniştri. Proiectul ordinii de zi poate fi accesat pe site-ul Guvernului.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 23 Iulie 2019, ora: 07:16

Banca ungurească OTP a cumpărat Mobiasbancă cu 75 de milioane de euro

Banca ungurească OTP a cumpărat Mobiasbancă cu 75 de milioane de euro

Conform datelor de la Bursa de Valori a Moldovei, în data de 22 iulie 2019, au avut loc 2 tranzacții cu acțiunile Mobiasbancă Groupe Societe Generale.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 23 Iulie 2019, ora: 07:06

Horoscopul zilei de 23 iulie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 23 iulie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 23 iulie 2019...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 07:00

Igor Dodon la aproape 3 ani de mandat - 20 de promisiuni NEREALIZATE. Are o singură reușită - în favoarea prezenței canalelor ruse în R. Moldova

Igor Dodon la aproape 3 ani de mandat - 20 de promisiuni NEREALIZATE. Are o singură reușită - în favoarea prezenței canalelor ruse în R. Moldova

Proiectul deFacto este o platformă online, care vine să informeze alegătorii despre atribuțiile politicienilor aleși și cum sunt realizate promisiunile făcute de aceștia în campaniile electorale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 06:19

 Numai un militar din şapte a reuşit să ducă la bun sfârşit cursurile foarte dure ale primei promoţii a Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele pentru Operaţii Speciale (FOS), Vlădeni din judeţul Braşov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 04:00

Între 2014 și 2017, presa americană a citat-o în mod sistematic pe Jenna Abrams, cunoscută publicului de peste Ocean drept o activistă pro-Trump. Doar că Jenna Abrams nu exista, ea fiind o personalitate fictivă creată de fabrica de troli a Rusiei, după cum au dovedit doi...

( ) Citeşte tot articolul

Comentariu 23 Iulie 2019, ora: 00:48 de Silviu Tănase

Istoria unei fotografii trucate

Istoria unei fotografii trucate Din editia print

Liniștea onlinului de pe malurile Bâcului a fost tulburată de o poză unde Premierul Maia Sandu își ține discursul la ceremonia de investire a bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, pe fundalul drapelului rusesc. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 00:38

Un tânăr a murit după ce BMW-ul în care se află s-a izbit de un pilon. Automobilul a fost făcut zob.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Iulie 2019, ora: 00:27

FOTO / Alexandru Dodon - ar fi fost implicat în MAFIA CĂRNII are un trecut DUBIOS și se afișează într-un costum sportiv al Federației Ruse

FOTO / Alexandru Dodon - ar fi fost implicat în MAFIA CĂRNII are un trecut DUBIOS și se afișează într-un costum sportiv al Federației Ruse Foto: Alexandru Dodon joacă biliard rusesc

Fratele mai mic al Președintelui Igor Dodon a revenit în atenția presei după ce portalul rus rbk.ru a dezvăluit că acesta face afaceri de milioane cu fiul Procurorului General al F. Ruse. 

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)