Vladimir Cebotari: „Eu am executat o decizie luată cu mâna doamnei Sandu, care a avut libertatea de a vota pentru sau împotriva concesionarii. Dacă eu sunt vinovat, ce este cu Maia Sandu?”

publicat în Actualitate pe 19 Septembrie 2019, 12:05

Vladimir Cebotari sustine ca aceasta descizie de a-i fi ridicata imunitatea parlamentara este o rafuiala politica si ca in felul acesta guvernarea ar incerca sa-l impiedice sa candideze la functia de primar al capitalei.

„Eu sunt sigur ca o sa am o luare de cuvant. Am fost membru al unei Comisii Juridice, a unei Comisii de evaluare care nu a avut dreptul de a decide de a da sau nu a da in concesiune aeroportul, dar comisia a avut doar obligatia tehnica de a pune aprecieri la anumite criterii care trebuiau sa le intruneasca ofertantii comisiei si trebuia sa execute mai multe hotarari ale Guvernului. Hotararea de a concesiona, conditiile de a concesiona, termenul de 49 de ani, pastrarea taxelor, inclusiv cele de modernizare, a fost aprobata pana la lucrul sau inceperea lucrului de catre Guvern si inclusiv cu manuta doamnei Maia Sandu. Daca eu am executat o decizie luata cu mana doamnei Sandu, care spre deosebire de comisie a avut libertatea de a vota pentru sau impotriva concesionarii, si a avut libertatea de a vota pentru aprobarea sau respingerea raportului comisiei respective, care, de fapt, si inseamna darea in concesiune. Daca eu sunt vinovat, ce este cu Maia Sandu?”, a declarat Vladimir Cebotari.

Sursa: https://protv.md