Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

CSI / Rusia 5 Iunie 2017, ora 10:26

Vladimir Putin spune că l-a cunoscut în treacăt pe un fost consilier al lui Donald Trump

Marime Font

Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că l-a cunoscut în treacăt pe fostul consilier al omologului său american Donald Trump, Michael Flynn, aflat în centrul unei afaceri de presupusă înțelegere secretă între Moscova și colaboratori ai președintelui Statelor Unite, relatează duminică AFP. 

"Dumneavoastră și cu mine, noi doi avem o relația mai strânsă decât cea pe care o am cu (Michael) Flynn", i-a declarat Vladimir Putin prezentatoarei postului NBC Megyn Kelly care i-a luat un interviu ce urma să fie difuzat integral în Statele Unite duminică seară.

Liderul de la Kremlin a fost întrebat despre legăturile sale cu efemerul consilier pe probleme de securitate națională al Casei Albe Michael Flynn care a fost nevoit să demisioneze la jumătatea lui februarie după trei săptămâni din mandat, acuzat că a mințit în legătură cu relațiile sale cu responsabili ruși.În cursul unui dineu de gală, organizat la Moscova în decembrie 2015 pentru canalul de televiziune Russia Today (RT), Michael Flynn, un apropiat al lui Donald Trump, a ținut un discurs și era așezat chiar alături de Vladimir Putin.

"Când am mers la acest eveniment pentru compania noastră, Russia Today, și m-am așezat la masă, alături era așezat un gentleman", a povestit șeful statului rus, ale cărui afirmații au fost traduse în engleză pe NBC.

"Am ținut discursul. Apoi s-a vorbit despre alte subiecte. Apoi m-am ridicat și am plecat. După asta, mi s-a spus 'știți, era un gentleman american, a fost implicat în anumite lucruri. A fost în serviciile de securitate' (...). Aste este totul. Nu prea am vorbit cu el (...) Este nivelul la care mă cunosc cu (Michael) Flynn", a afirmat Vladimir Putin.

De mai multe săptămâni, președinția americană este zguduită de o afacere ramificată de presupusă înțelegere secretă între responsabili ruși și colaboratori apropiați ai lui Donald Trump în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Fostul director al FBI James Comey, destituit cu mare vâlvă la 9 mai de Donald Trump, va fi audiat în Senat la 8 iunie cu privire la presupusul amestec al Rusiei. Președintele american a negat orice intervenție și presiuni asupra FBI, precum și orice înțelegere secretă cu Moscova.

De asemenea, Vladimir Putin a respins în repetate rânduri aceste acuzații.

"Nu există nimic concret. Nu sunt decât supoziții și concluzii bazate pe aceste supoziții. Asta-i tot", a afirmat vineri președintele rus.

sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md