Social

Vladimir Sarban a fost achitat

Luni, Judecatoria sectorului Centru din Chisinau l-a achitat pe Vladimir Sarban, cercetat, timp de cinci ani in dosarul despre procurarea ambulantelor pentru Spitalul de Urgenta si eliberarea autorizatiei de constructie SRL „Mann”.

Vladimir Sarban se bucura ca adevarul a fost scos la iveala, dar se intreaba de ce au trebuit tocmai cinci ani pentru a se ajunge la aceasta. „In alte imprejurari noutatea mi-ar fi provocat o mare satisfactie. M-as fi bucurat daca aceste afirmatii ar fi fost facute 5 ani in urma. De ce oare CEDO s-a pronuntat in cazul ambulantelor inca in toamna lui 2005, la mai putin de 9 luni de la sesizare, iar la noi procesul a durat atat de mult? Cine va purta raspundere pentru drepturile care ne-au fost incalcate, lunile de incarcerare, umilinta si intimidare?”, se intreaba Sarban.

Despre faptul ca aceste dosare au fost fabricate se stia de mult timp. Inca in 2004, Grigore Gorea, ofiterul din cadrul CCCEC care instrumenta dosarele intentate lui Serafim Urecheanu si Vladimir Sarban, a declarat ca acestea au fost fabricate la comanda procuraturii si a conducerii de atunci a statului.

Ieri au fost achitati Vladimir Modarca, Ion Paladi, Alexei Cebanenco si Gheorghe Railean, care, desi au avut capete de acuzare diferite, au fost cercetati intr-un singur dosar comasat. Procuratura si-a recunoscut vina. Cu cateva saptamani inainte de pronuntarea deciziei instantei, procurorul Marcel Tumuruc a solicitat incetarea procesului penal din motivul lipsei elementelor infractiunii.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *