Politică

Vladimir Voronin: Moldova a cunoscut o adevărată dezvoltare doar în perioada celor opt ani cât la guvernare s-a aflat PCRM

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat că Republica Moldova a cunoscut o adevărată dezvoltare doar în perioada celor opt ani cât la guvernare s-a aflat PCRM. „Oamenii sunt astăzi independenți doar să scuipe peste tot și să plece din această țară”, a spus Vladimir Voronin.

În replică, Dumitru Diacov a remarcat că pe parcursul celor 26 de ani de la proclamarea independenței, Republica Moldova a acumulat o experiență inedită, iar guvernarea PCRM a fost una dezastruoasă. „Statele baltice au fost din start ajutate de UE. Dar să ne uităm unde au ajuns alte state ex-sovietice ca Armenia, Uzbekistan, Azerbaidjan etc. Voronin a exploatat pentru a ajunge la putere sentimentele nostalgicilor. Apoi a făcut alianță cu Iurie Roșca și a făcut spectacol în stradă. În 2009 Republica Moldova nu mai avea prieteni externi. Eram ai nimănui”, a menționat Dumitru Diacov.

Vladimir Voronin a spus că „independența unei țări nu înseamnă să fii a cuiva”, iar „Iurie Roșca este mai deștept decât Diacov și ceilalți din PDM”. Fruntașul comunist l-a acuzat pe președintele de onoare al PDM că și-a vândut partidul și că PDM a adus în Parlament fenomenul coruperii deputaților. „I-au plătit trei milioane de euro lui Igor Dodon ca să-l voteze pe Timofti președinte și cinci milioane de euro pentru ai determina pe cei 14 trădători (deputați comuniști, n.r.) să treacă de partea lor”, a spus Vladimir Voronin.

Dumitru Diacov a replicat că și el a fost trădat, dar nu a ieșit la televiziune să spună că deputații au fost cumpărați. Fruntașul democrat a mai spus că în 2001, când PCRM avea majoritate constituțională, i-a propus lui Voronin să modifice legea fundamentală ca să fie interzis „turismul deputaților de la un partid la altul”, dar acesta nu a acceptat. Voronin însă a replicat că nu au avut loc astfel de discuții.

Voronin i-a oferit lui Diacov un abonament pentru jumătate de an la ziarul „Comunistul”, însă ultimul a spus că nu-l va citi pentru că este un ziar plictisitor.

IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *