Spectacole

Voci de aur ale Romniei la Chisinau

Opera nationala din Chisinau prezinta la 2 martie „Traviata”, unul dintre cele mai aplaudate spectacole pe scenele lumii. Acesta este primul din cele trei spectacole cu care Teatrul National de Opera si Balet revine, dupa o absenta de opt ani, in cadrul Festivalului international de muzica „Martisor”.

„Traviata” aduce la Chisinau nume notorii din Romania: Cristina Simionescu, soprano, Marius Manea, tenor, si Vitalie Dumitru-Malai, bariton.

„Am fost la Chisinau acum cincisprezece ani, in cadrul unui proiect pentru tineri, dar regasesc capitala Moldovei schimbata mult”, a declarat intr-o conferinta de presa Cristina Simionescu, vocea de aur a operei din Romania.

„Spectacolul „Traviata” este rodul colaborarii cu trei teatre lirice din Romania – din Bucuresti, Brasov si Iasi”, a declarat Valeria Seican, directorul Teatrului de Opera si Balet de la Chisinau. La pupitrul dirijoral va fi Dorel Munteanu, un nume de referinta, nu doar in Romania, ci si in intreg spatiul european.

Pe 4 martie, pe scena Operei va fi prezentat un florilegiu de arii ale compozitorilor rusi si autohtoni, iar pe 9 martie Cristina si Alexei Terentiev vor evolua in baletul „Frumoasa din padurea adormita”.

Sursa: Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *