Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente

Auto 3 Decembrie 2013, ora 06:20

Volkswagen pregăteşte un ATAC LA DACIA

Marime Font
 
 
 

Consiliul director de la grupul german Volkswagen a aprobat lansarea unui proiect vizând construirea unei maşini ieftine care să concureze cu marca Dacia, noua maşină urmând să apară pe piaţă în jurul anului 2016 şi să coste coste mai puţin de 8.500 de euro, informează un articol apărut vineri în cotidianul francez La Tribune.

Noua maşină, care va avea o marcă distinctă, va fi destinată iniţial pieţelor din China şi America de Sud. Ulterior, pe baza acestui model ar putea fi dezvoltată o întreagă gamă de maşini low-cost.

'Lucrăm la costul proiectului. Este clar că vom produce aceste maşini doar dacă vor respecta criteriile noastre de securitate, comportament şi confort. Şi în plus trebuie să fie rentabile', a declarat la salonul de la Tokyo directorul de cercetare şi dezvoltare de la Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser, într-un interviu acordat revistei britanice Autocar.Volkswagen pare să urmeze exemplul dat de grupul francez Renault, care cu faimoasele Dacia Logan, lansată în 2004, Sandero sau Duster domină segmentul low-cost. Renault vinde vehiculele 'Entry' sub marca filialei româneşti Dacia în Europa şi Africa de Nord şi sub marcă proprie în restul regiunilor (Rusia, India, Argentina, Brazilia, Columbia şi Iran). În 2013, Renault ar urma să vândă peste un milion de vehicule din acest segment, cu marje de profit mai mari de 10% în cazul Duster.

'Lucrăm la un vehicul ieftin, cu tarife mai mici decât cele ale gamei actuale Volkswagen, adică mai puţin de 80.000 de yuani (8.500 de euro) în China', declara, la rândul său, Christian Klingler, membru în consiliul director de la Volkswagen, cu ocazia salonului auto de la Shanghai din luna aprilie. 'Prioritatea este China, dar cu versiuni regionale în Rusia, America de Sud sau în alte ţări emergente', a precizat Klingler. Întrebat dacă noua marcă va ajunge şi în Europa de Vest, Klingler a răspuns 'nu trebuie să spui niciodată, niciodată. Dar acest lucru nu este prevăzut apriori'. Christian Klingler a recunoscut că Renault s-a adaptat foarte bine pe segmentul vehiculelor low-cost citând cazul Sandero care este vândut în Rusia, America de Sud şi Europa.

Însă Renault intenţionează să treacă la următoarea etapă, cea a maşinilor ultra low-cost. În luna februarie a acestui an, Renult a dezvăluit că are de gând să lanseze o maşină şi mai ieftină decât Loganul, cu un preţ de cost de aproximativ 5.000 de euro. La rândul său partenerul japonez Nissan a decis să revitalizeze propria marcă de maşini ieftine Datsun.

Sursa: Capital.ro
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md