Auto

Volkswagen revine cu Bulli

Volkswagen a lăsat în istoria industriei auto două maşini legendare: Beetle şi Type 2, botezat şi Microbus. După ce a reluat producţia "gândăcelului" acum câţiva ani, compania intenţionează să reînvie legenda Microbusului într-o formă modernă care totuşi păstrează unele trăsături retro foarte atractive. 

Noul model al Microbusului, botezat la salonul de la Geneva drept Bulli, moşteneşte de la predecesorul său formele, gama cromatică şi amplasarea emblemei supradimensionate pe capota frontală. În schimb, în locul unui motor de patru cilindri, Bulli este pus în mişcare de un motor Li-Ion electric cu putere de 40 kWh amplasat sub salonul de pasageri. În interior iubitorii de gadgeturi vor fi plăcut surprinşi să găsească un iPad în locul monitorului obişnuit de bord. 

Modelul va fi produs în serie. Acest fapt a fost confirmat de Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Volkswagen.  Asamblarea autovehicului va avea loc la la fabrica Volkswagen din Puebla, Mexico, acolo unde este fabricat New Beetle.  


Legendarul Type 2 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *