Auto

“Volkswagen” şi “Porsche” amână fuziunea

Acţiunea de fuziune a fost lăsată după anul 2011, din cauza litigiilor în care este implicat acesta din urmă în Germania şi SUA.

"Porsche" şi "Volkswagen" au decis în 2009 să fuzioneze, iar planurile afacerii prevedeau finalizarea tranzacţiei până la sfârşitul acestui an. Însă, în februarie 2011, părţile anunţau că fuziunea va fi întârziată de mai multe litigii cu investitorii şi de anchetele penale împotriva a doi foşti directori ai companiei. "Porsche" este acuzată de investitori că a manipulat piaţa.

La finele săptămânii trecute, "Volkswagen" a confirmat că fuziunea cu "Porsche" nu poate fi finalizată în acest an. Potrivit "Volkswagen", problemele de ordin juridic împiedică o cuantificare obiectivă a riscurilor economice care ameninţă fuziunea şi evaluarea corectă a valorii "Porsche".

În condiţiile date, "Volkswagen" va căuta noi modalităţi de formare a unui "grup auto integrat" cu "Porsche".

Pe de altă parte, "Porsche" a arătat că cele două companii nu au căzut de acord cu privire la valoarea sa – necesară pentru calculul raportului la care va fi efectuat schimbul de acţiuni în cadrul fuziunii cu "Volkswagen".

Sursa: Bursa.ro
Colaj: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *