Actualitate

Volumul vinurilor moldoveneşti exportate pe piaţa chineză a sporit cu 87% în 2015

„Pe parcursul celor 24 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, grație eforturilor comune, colaborarea a dat rezultate. Dacă e să amintim, în anul 1992, cifra schimburilor comercial-economice dintre țările noastre era de 60 de mii de dolari, iar în anul 2015 aceasta s-a ridicat la 140 de milioane de dolari”, a menționat ambasadorul.

Totodată, el a precizat că în perioada ianuarie-august 2014, pe piața chineză au fost exportate produse moldovenești în sumă de 4,92 milioane de dolari. „În primul rând au fost exportate vinuri moldovenești care sunt foarte bine cotate pe piața chineză. Vinurile moldovenești devin tot mai cunoscute printre consumatorii chinezi”, a remarcat ambasadorul.

Potrivit lui, un alt aspect al cooperării bilaterale din ultimii ani sunt granturile oferite Republicii Moldova pentru diverse proiecte de dezvoltare. Ambasadorul consideră că Moldova are o nevoie stringentă de investiții străine, pentru a putea să se dezvolte în domenii cum ar fi infrastructura drumurilor, telecomunicațiilor, resurselor energetice alternative. 

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *