Ultima oră

Vor fi pregătiţi în baza unui sistem german de instruire

Proiectul de parteneriat a fost iniţiat în noiembrie 2007, pentru 26 de luni, până în decembrie 2009, iar la începutul lui 2010 a fost prelungit pentru încă trei ani. Urmează să fie investiţi 250 de mii de euro în dezvoltarea bazei tehnice şi didactice a Liceului profesional nr. 1 şi a Şcolii profesionale nr. 9 din Chişinău.

La cele două instituţii de învăţământ vor fi pregătite cadre muncitoreşti pentru opt specialităţi: sudor, lăcătuş auto, tehnician pentru instalaţii sanitare, în domeniul prelucrării metalelor, bucătar, brutar etc.

Sistemul dual prevede implicarea agenţilor economici în procesul de instruire practică a meseriaşilor. Directorul Departamentului economie al CCI, Sergiu Harea a menţionat că în prima parte a proiectului, la cele două şcoli profesionale au fost amenajate şi dotate tehnic două ateliere de instruire practică, în sumă totală de 500 de mii de euro. „Un atelier este destinat pentru instruirea brutarilor şi cofetarilor, iar celălalt pentru pregătirea pavatorilor, zugravilor, tencuitorilor. Atelierele au o suprafaţă totală de 500 de metri pătraţi”, a subliniat Sergiu Harea.

Sursa: Timpul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *