Ultima oră

Vor fi tiparite 2 804 408 buletine de vot

Vor fi tiparite 2 804 408 buletine de vot, dintre care 2 109 215 in limba romana si 695 193 de exemplare in limba rusa. Potrivit datelor CEC, pe listele electorale sint inscrisi peste 2,6 milioane de alegatori. Buletinul va contine 39 de denumiri de partide si nume de candidati, deoarece candidatul independent Leonid Volneanschi s-a retras din cursa.

La sedinta de astazi, Comisia a mai adoptat hotariri in urma contestatiilor facute de reprezentantii la CEC ai concurentilor electorali. Majoritatea contestatiilor au drept obiect faptul ca data si tirajul nu sint indicate in casutele tehnice ale materialelor publicitare. CEC a avertizat pentru astfel de incalcari Partidul Liberal Democrat /PLDM/ si Partidul Popular Crestin-Democrat /PPCD/, dar a decis sa crute Partidul Umanistilor /PUM/. "Cite hotariri de avertizare adoptam noi, dar aceste incalcari nu se mai termina", a observat membrul CEC Pavel Midrigan.

La aceeasi sedinta, CEC a acreditat un sir de observatori nationali si internationali si a operat modificari in liste de candidati.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *