Actualitate

Vorbitul des la telefon, PERICOL pentru sănătate: Boala cruntă pe care o poţi contacta

 Un raport publicat de Departamentul de Sănătate Publică din statul american California arată că folosirea intensă, pe termen lung, a telefonului mobil, poate dauna grav sănătățîi utilizatorilor.

Telefoanele mobile emit unde radio atunci când trimit și primesc semnale către și de la antene iar unii experți au susținut de mult timp că aceste frecvente ar provoca leziuni cerebrale, mai ales în cazul copiilor și adolescenților.

În România, rată de adopție a telefoniei mobile se apropie de 100%, la jumătatea anului 2017 existând, conform ANCOM, peste 22,2 milioane de cartele SIM active.

„Creierele copiilor continuă să se dezvolte până la finalizarea adolescenței și sunt mai afectați de folosirea telefoanelor mobile”, a declarat medicul american dr. Karen Smith, conform RTV. „Părințîi ar trebui să restricționeze timpul pe care copiii lor și-l petrec folosind telefoane mobile și să ii încurajeze să le închidă noaptea.”

Încă din anul 2011, Agenția Internațională pentru cercetare a cancerului din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a clasificat câmpurile electromagnetice produse de undele radio că fiind posibil cancerigene pentru oameni, prezentând un risc crescut de apariție a glioamelor, tumori canceroase cerebrale maligne, asociate folosirii telefoanelor mobile.

Iată câteva sugestii pentru a face mai sigură folosirea telefoanelor mobile:

– Ține telefonul cât mai departe de corpul tău
– Folosește telefonul mai puțîn atunci când ești într-o zona cu semnal slab.
– Folosește o cască de tip hands free și da-o jos când nu ești într-un apel.
– nu folosi produsele despre care se spune că blochează radiațiile electromagnetice. Acestea fac că telefoanele să emită și mai multe radiații.
– Vorbește cât mai puțîn.
– Trimite SMS-uri, pe cât posibil, în locul apelurilor.
– Ține bateria telefonului încărcată, acesta emite mai multe radiații când bateria e descărcată.
– Nu pune telefonul la ureche până când interlocutorul nu răspunde la apelul tău

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *