Atitudini

Voronin continuă să ameninţe

În ipoteza conspiraţiei imperialiste nu am crezut niciodată. Sistemul comunist european, în frunte cu URSS, era grav bolnav şi, precum s-a văzut, a şi sucombat. Nu a fost nevoie de nicio conspiraţie, s-a dărâmat ca un castel de nisip. Altcumva spus, „muribund şi în putrefacţie” era sistemul comunist, nu capitalismul statelor europene şi americane. Am văzut rezultatele nefaste ale conducerii Voronin în R. Moldova. Atunci, m-am întrebat: „Pot eu să fiu de partea unui partid depăşit de mersul istoriei?”. Am decis că nu şi m-am spălat de comunism!

Dominaţia partidelor comuniste a fost o experienţă nefastă în istoria fostelor ţări comuniste. Sigur că şi pentru Moldova noastră. Care dintre promisiunile de bunăstare economică le-a îndeplinit Voronin în anii guvernării sale? Moldoveanul simplu stă în coada Europei, ca nivel de trai. Trăieşte într-o sărăcie lucie! PCRM este un partid politic extremist. El acţionează asemenea părintelui său spiritual – partidul comunist bolşevic: cine nu este cu noi, este împotriva noastră şi trebuie să fie distrus.

Înainte vreme, mii de moldoveni au dispărut în gulagurile sovietice cu ştiinţa şi fapta comuniştilor moldoveni. Cunoşti torturile, maltratările şi uciderea oponenţilor regimului comunist, săvârşite sub oblăduirea lui Voronin în timpul recentelor mari manifestaţii de la Chişinău… Observă şi isteria comunistă antiromânească.

Am ajuns, graţie acestui partid, să ne temem unii de alţii. Chiar şi acum, după ce a pierdut puterea, Voronin continuă să ameninţe. Chiar crezi că, în condiţiile de azi, România ar putea să anexeze RM, stat independent, recunoscut pe plan mondial? Dragul meu, a trecut vremea anexărilor de tip Ribbentrop-Molotov. Şi te mai rog să observi că România a devenit, în ultimii 20 de ani, ţară membră a Uniunii Europene şi a Pactului Nord-Atlantic, organizaţii internaţionale de cooperare economică şi militară, fără tendinţe expansioniste, spre care tind să se îndrepte tot mai multe ţări şi popoare din centrul şi estul Europei. Vicepreşedintele american Binden, într-o vizită la Bucureşti, a sugerat României să devină un sprijin şi un model pentru R. Moldova şi alte republici foste sovietice, în calea pentru democraţie şi progres. Asta încearcă să facă România, în toate demersurile sale.

Chiar crezi că intrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, alături de alte state democratice – pe care Voronin se preface că o împărtăşeşte în timp ce face totul pentru a se îndepărta de ea -, ar fi un pericol pentru moldoveni? Ce a adus bun apartenenţa la CSI?

Nu ştiu de ce naţionalitate eşti, dar te asigur că – chiar dacă eşti rus, ucrainean, găgăuz, ori de altă naţionalitate – nu trebuie să te temi de România şi celelalte state europene. Constată că România este considerată o ţară-model în politica sa faţă de naţionalităţile conlocuitoare. Voronin şi şleahta lui nu pot raporta poporului moldovean nicio realizare. Le-a rămas doar să facă ceea ce fac regimurile nedemocratice de pretutindeni – împarte şi stăpâneşte. Ei ne învrăjbesc pe unii contra altora prin toate canalele mass-media pe care le stăpânesc, îndeamnă la nesupunerea colectivă a oamenilor pe care îi mai pot manipula contra partidelor democratice.

Cu toate acestea, nu împărtăşesc ideea că PCRM trebuie interzis prin lege. El a fost deja condamnat prin legile istoriei, a pierdut puterea şi o să dispară în timp, din lipsă de aderenţi, pe care nu vor putea să-i mintă la nesfârşit. Iată de ce, dacă am reuşit să-ţi strecor în suflet măcar câteva îndoieli în privinţa comunismului şi a partidului pe care l-ai votat anul trecut, consider că mi-am făcut datoria. Să auzim de bine. Dumnezeu să-ţi dea gândul cel bun în alegerile ce vin!
 
Viorel Rus

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *