Politică

Voronin critică dur declaraţiile oficialilor europeni cu privire la derapajele din Parlament

Voronin s-a arătat deranjat, în cadrul unei conferinţe de presă, de faptul că mai mulţi oficiali europeni şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de conţinutul dar şi modul în care au fost votate actele respective. ”Menţionăm, că declaraţiile isterice ale Strasbourg-ului şi Bruxelles-ului reprezintă astăzi cea mai serioasă lovitură aplicată modernizării europene a Moldovei. Este o palmă aplicată tuturor cetăţenilor ţării care au mai crezut sincer că deciziile la un astfel de nivel nu pot fi luate sub presiunea primitivă a corupţiei personale şi a xenofobiei păstrate de pe timpurile “războiului rece”, a declarat Voronin.

Totodată, el a menţionat că pe ctăţenii moldoveni nu i-ar mai interesa opinia oficialuilor europeni şi a reiterate intenţoia formaţiunii sale de a declanşa noi alegeri parlamentare anticipate, după câteva asemenea procedure prin care a mai trecut Republica Moldova în ultimii ani. ”Astăzi opinia şefilor europeni ne interesează cel mai puţin. Autoritatea acestor şefi în Europa nu este cu mult mai mare decît în Moldova. Pe noi ne interesează în primul rînd opinia cetăţenilor din ţara noastră. Iar ei susţin toate deciziile care au fost adoptate vinerea trecută. În principal pentru că aceste decizii cresc speranţele în declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, a unor alegeri libere şi democratice, în decriminalizarea ţării şi un viitor demn şi democratic”, a declarat Voronin.

În acelaşi timp, el a salutat din nou legile votate vineri, chiar dacă mai mulţi experţi naţionali şi internaţionali s-au declarat îngrijoraţi de consecinţele pe care le pot avea acestea. ”Două partide cu viziuni ideologice şi politice diametral opuse au decis să restabilească în Moldova regulile de joc democratice: să restabilească sistemul electoral care a funcţionat timp de 20 de ani, să rupă Curtea Constituţională din schemele corupte”, potrivit lui Voronin.

Amintim că înalţi oficiali din partea UE şi Cponsiliului Europei au criticat dur actele votate vineri de PLDM şi PCRM, avertizând că acestea pot compromite viitorul european al Republicii Moldova. Potrivit sondajelor, peste 50% din populaţie se declară în favoarea aderării Republici Moldova la UE
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *