Actualitate

Voronin fuge de Basescu in bratele… Patriarhului Kirill

Liderul opozitiei comuniste, Vladimir Voronin, a declarat ca nu va avea o intrevedere cu presedintele roman, Traian Basescu, care vine maine la Chisinau, pentru ca in zilelel de 27-28 ianuarie se va afla la Moscova, unde va avea o intrevedere cu Patriarhul Rusiei, Kirill.

Liderul PCRM, este de parere ca vizita lui Traian Basescu la Chisinau este una deloc oportuna. „Cred ca domnul Basescu ar trebui sa-si caute de treaba acasa, in Romania. Vizita lui nu este la timp. In tara avem o situatie de asa natura, incat nu trebuie sa fie chemati oaspetii in ospetie. Nici presedinte nu avem, dar numai o situatie tensionata din toate partile”, a opinat Voronin.

Intrebat de ce merge sa se intalneasca cu Patriarhul rus Kirill, Vladimir Voronin a raspuns ca o face, inainte de toate, in calitate de credincios, in speranta ca va deveni un bun prieten al patriarhului Moscovei, asa cum a fost prieten si cu Aleksii al II-lea. „Ma intalnesc cu patriarhul nostru in calitate de credincios, apoi vom discuta si alte probleme. Intrevederea noastra era programata chiar dupa intronarea patriarhului, dar din cauza evenimentelor dintr-o parte si din alta s-a cam taraganat. Acum este ocazia sa se petreaca acest eveniment si eu cu o deosebita placere am sa merg la Moscova ca sa ma intalnesc cu patriarhul nostru”, a spus Voronin.

Vladimir Voronin a mai spus ca in timpul vizitei din Rusia are programate si alte intrevederi la nivel politic, fara sa spuna insa cu cine si ce va discuta.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *