Actualitate

Voronin îl apără pe Tkaciuk

Cu ce scop noi am fi organizat toată această prostie, dacă noi am obținut la alegerile din aprilie 2009, 60 de mandate. Acei are s-au temut că o să avem al treilea mandat, aceia aveau un astfel de scop. Pentru mine este important că în ziua de 7 aprilie nu a fost nici o jertfă. Dar organizatorii trebuie să răspundă odată și odată. Declarația aparține liderului comunist Vladimir Voronin, lansată ieri, 10 aprilie, în cadrul unei emisiuni de la Eurotv.

Comunistul a precizat că nu-l interesează ce afirmă bloggerul rus Eduard Baghirov în filmul apărut pe internet acum câteva zile. Acesta a subliniat că astfel de declarații sunt nefondate și nu prezintă nicio dovadă incriminatoare la adresa fracțiunii comuniste.

”Nu mă interesează categoric ce spune Baghirov. Noi trebuie să ne punem întrebarea. Cui i-a trebuit tot ce s-a întâmplat în aprilie 2009, cine a vrut să facă acest lucu și cu ce scop? Atunci vom găsi toate răspunsurile și pentru procuror și pentru polițiști, judecători. Dar nu aceștia care apar peste 3 ani cu dezvăluiri și concluzii. Mark Tkaciuk nici nu era la preșidenție. El din 2008 a plecat și se ocupa cu pregătirea alegerilor. Nu are el nicio influență în toate problemele acestea. Hai să fim serioși!”, a conchis Voronin.

Amintim că, acum câteva zile pe YouTube a fost postat un film documentar de aproape o oră în care bloggerului rus, Eduard Baghirov declară că el este inițiatorul evenimentelor din aprilie 2009. Mai mult, acesta afirmă că comunistul Mark Tkaciuk este cel care i-a cerut să organizeze “revoluţia” de la Chişinău în schimbul a 500.000 de dolari.

Sursa: politik.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *