Ultima oră

Voronin în capitala Europei s-a întalnit cu Grupul Stînga Unită

Vladimir Voronin a atras atenţia reprezentanţilor APCE asupra practicilor din ultimul an – schimbarea regulilor de joc în timpul jocului, schimbarea legislaţiei, lipsa iniţiativelor în domeniul integrării europene.

Preşedintele PCRM a evidenţiat în mod special necesitatea continuării dialogului cu Consiliul Europei şi a acordării unei atenţii sporite din partea Consiliului Europei faţă de apropiatele alegeri parlamentare din Moldova.

Deputatul APCE Iaakko Laasko, a informat despre observaţiile sale din timpul referendumului din 5 septembrie 2010 din Moldova, evidenţiind multiplele încălcări, printre care şi folosirea resurselor administrative, micşorarea pragului de validare pînă la o treime, ce sînt inadmisibile în practica internaţională.

Vladimir Voronin, Preşedinte al PCRM, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei efectuează astăzi o vizită de lucru la Strasbourg unde va participa la lucrările sesiunii de toamnă a APCE. În cadrul vizitei, Voronin va avea întrevederi cu T. Jangland, Secretar General al Consiliului Europei, M. Cavasolgu, Preşedinte al APCE, Buqicchio şi dl. Markert, conducători ai Comisiei de la Veneţia, precum şi cu membrii Grupului Politic al Stîngii Unite Europene. De asemenea, Voronin, a ţinut o alocuţiune în cadrul dezbaterilor în plenul APCE, consacrată rezultatelor referendumului din 5 septembrie 2010. Din delegaţie mai fac parte Grigore Petrenco, membru al Comitetului de monitorizare a APCE şi Mark Tkaciuk, deputat, membru al Executivului Politic al PCRM.

Sursa: Interlic.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *