TÂRÂŞENII comuniste

Voronin vrea cu toti

(adagio electoral la SEXofon)

Pe 5 aprilie, cand au fost anuntate rezultatele scrutinului care ii erau cunoscute inca de pe cand punea la cale fraudarea alegerilor, Voronin a declarat belicos ca nu vrea cu nimeni. Dar asta n-a durat mult. Dupa prima incercare nereusita de a vota candidatura Zinaidei Greceanai la postul de presedinte, Voronin a inceput sa vrea. Numai cu unii. Dupa cea de-a doua incercare, a inceput sa vrea cu toti. Dar era tarziu. Trenul concilierii plecase din gara. Trenul anticipatelor abia pornea spre Moldova.

Si atunci porni razboiul politic…
In timpurile pe cand onoarea de cavaler mai insemna ceva, razboaiele se terminau adeseori foarte simplu: ieseau comandantii in fata ostilor beligerante si se luptau intre ei pana cand unul cadea infrant. Si razboiul lua sfarsit. Astazi, generalul Voronin isi scoate in fata telespectatorilor, pentru a se incaiera cu capeteniile altor osti, adjutantii mai tineri – pe Dodon, Munteanu sau Petrenko. Nu mai are potenta verbala, saracul.
Apoi au fost inventate armele de foc, tunurile, tancurile, rachetele si astazi orice pezevenchi cu stele de general si epoleti de presedinte se poate ascunde intr-un buncar – alias garlici – cu un telefon mobil sau chiar cu valiza atomica la indemana, fiind gata sa dea lovitura de gratie inamicului.
Dar razboiul politic pe care vrea sa-l opreasca Lupu este de alta natura. Aici au devenit foarte populare loviturile sub centura, exact in locul unde pe barbati poate sa-i doara mai tare. Si fiindca in actuala confruntare electorala nu prea avem femei „comandante”, Voronin a inceput sa atace barbatii politici. Galant, el a inceputa sa faca, la stanga si la dreapta, complimente, declaratii de dragoste populist-sexiste. Mai intai, liderului AMN: „Urecheanu era de acord, dar se ascundea prin cerdace. La ei a fost un fel de baie armeneasca, cine va ridica primul sapunul”. Apoi liderului PL: „Lui Chirtoaca trebuie sa i se deschida slitul si sa i se introduca un sobolan. Oricum e holtei". Si, in sfarsit, partenerului care l-a inselat cu Diacov: „Nu mai ajunge Lupu presedinte! Multi vor, dar nu toti pot! Femeile stiu mai bine, nu-i asa?” Aluziile sale sexuale au ajuns pana la potentul FMI, despre care Voronin a spus: „S-au dus ca o femeie de la barbatul care a facut ceva rau".

Doar pentru partenerul sau Rosca, Voronin a gasit cuvinte dragastoase, de lauda: „Rosca ne vileaet, nu-i cum ii Diacov, de exemplu, skolzskii… Rosca e barbat. Daca te bati, te-ai batut c-un barbat. Daca faci o treaba, o faci c-un barbat".

Dupa ce i-a umplut de complimente sexoase pe toti partenerii sai politici, vazand cum cantarul sondajelor inclina in defavoarea sa, Voronin declara iarasi ca vrea cu toti. Nu-l mai intereseaza tenul politic al acestor barbati, nici inaltimea, nici greutatea, nici varsta… Ii vrea si gata. Ce-i drept, le pune si conditii. Le formuleaza cinci principii de colaborare postelectorala. De doua ori mai putine decat i-a inaintat Rosca in 2005…
Voronin parca n-ar sti ca dragoste cu de-a sila nu se face. In armata, in politie, da – ai poruncit si gata. In politica e nevoie de… politica, dar asta e peste puterea de intelegere si, mai ales, de faptuire a razboinicului general.
Si iata ca cei trei barbati politici, Chirtoaca, Filat si Urecheanu, cu care ar vrea Voronin, ii intorc spatele. Al patrulea, Lupu, ii accepta avansurile doar cu jumatate de gura. Pentru a-l avea din nou pe Lupu, trebuie sa castige batalia. Adica sa continue razboiul politic pe care vrea sa-l opreasca fostul sau ortac. Sarcina nu-i prea grea, dar cantarul preferintelor electorale inclina tot mai mult in defavoarea sa.
Amin. Voronin a devenit un candidat impotent…

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *