Actualitate

Voteaza fara frica! Vremea terorii a trecut!

„Viitorul ne apartine noua, iar stejari in codrii Moldovei au mai ramas destui”

Zeci de mii de cetateni din toate raioanele republicii s-au adunat ieri, in Piata Marii Adunari Nationale, pentru a participa la o ampla actiune de protest, organizata de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). „Voteaza fara frica!”, „Vremea terorii a trecut!” – acestea sunt indemnurile pe care liberal-democratii si sustinatorii lor au dorit sa le adreseze intregului electorat si fiecarui cetatean cu drept de vot, oriunde s-ar afla acesta – in tara sau peste hotarele ei.

„Deoarece le-a fost frica, politistii au intors din drum cateva autocare cu persoane care doreau sa participe la actiunea noastra de protest”, a declarat Vlad Filat, liderul PLDM. Vineri, au fost retinuti la vama si studentii basarabeni din Romania, care au dorit sa vina acasa sa se alature mitingului PLDM. „Am venit aici sa le spunem comunistilor ca nu ne este frica. Am venit aici sa transmitem un mesaj foarte clar: la 5 aprilie urmeaza sa votam pentru viitorul RM, pentru o Moldova democratica in care omul este liber, are drepturi”, a mentionat Vlad Filat.

Prim-vicepresedintele PLDM, Alexandru Tanase, a amintit participantilor la actiunea de protest ca anume in Piata Marii Adunari Nationale „ne-am dobandit drepturile noastre si tot aici vom da jos un regim criminal”. „Nu este nici o tara in lume unde ar exista si bunastare, si comunism, caci sunt notiuni incompatibile. Nu ne este frica de Voronin, de Papuc si de celelalte haimanale. Votul este mai tare decat glontele!”, a rostit Alexandru Tanase in aplauzele miilor de cetateni. Actrita Ninela Caranfil a declarat: „Comunistii nu pot sa ne ia speranta. Neamul nostru nu a incetat sa creada in Dumnezeu. Biblia ne invata ca nu trebuie sa ne fie frica. Sa nu ne fie frica si sa luptam cu diavolul rosu, care ne distruge fiinta nationala, cultura si credinta. Sa-i ducem pe comunisti la cosul de gunoi al istoriei!”. Mihai Godea, prim-vicepresedinte al PLDM, a mentionat in discursul sau ca, oricat au incercat, „comunistii nu au reusit prin teroare sa ne puna in genunchi. Ne-am ridicat ca stejarii si nu am cedat. Azi le-am demonstrat ca noi stim unde este viitorul nostru si nu vom ingenunchea in fata raului. Viitorul ne apartine noua, iar stejari in codrii Moldovei au mai ramas destui. La 5 aprilie sa demonstram ca frica nu ne poate guverna in continuare. Sa votam stejarul si sa ne aparam viitorul!”.

Printre participantii la actiunea de protest s-a numarat si Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie si Etnografie din Soroca. „Ce este frica? Este un virus, produs de o fantoma comunista. Leacul este in votul nostru. Daca am fi fost fricosi, nu i-am fi avut pe Decebal, Stefan cel Mare si Mircea cel Batran”, a spus Nicolae Bulat.

„Voteaza fara frica!”, „Fara frica noi votam, comunistii ii alungam!”, „Tineretul e cu noi, comunistii la gunoi!”, au scandat, in repetate randuri, protestatarii din PMAN. Apoi, prin votul unanim al tuturor celor prezenti, a fost adoptata Rezolutia mitingului in sprijinul unui scrutin parlamentar liber si corect „Voteaza fara frica”.

De asemenea, PLDM a lansat un Apel catre alegatori, prin care acestia sunt sfatuiti sa se „debaraseze de frica provocata de cei care au reinviat comunismul in tara noastra si au transformat frica in regula si sistem”. In final, participantii la actiunea de protest au mers intr-un mars al libertatii pe bd. Stefan cel Mare si Sfant.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *