Actualitate

VOX despre atentatele teroriste de la Bruxelles: Pentru ce să se bage musulmanii la moldoveni? Nimeni nu are nevoie de noi

Asta se întâmplă în timp ce, la 4 martie a.c., Guvernul federal belgian a decis să prelungească până la 15 aprilie starea de urgență și desfăşurarea militarilor pe străzi în cadrul luptei împotriva terorismului. Aceasta a fost instituită a doua zi după atentatele de la Paris din 13 noiembrie anul trecut, în care au murit 130 de oameni, când s-a aflat că teroriştii au folosit Belgia ca bază pentru pregătirea atentatelor.
În acest context, am decis să discutăm cu cetățenii Republicii Moldova despre atacurile teroriste și să aflăm care este poziția lor față de acestea. De altfel, am discutat și despre lipsa „interesului” teroriștilor față de țara în care locuim.

Dumitru, 23 ani: Belgia a primit refugiații, iar ei fac haos în țara în care sunt oaspeți. La noi sunt mai puțini migranți, de aceea nu au loc atacuri teroriste. De asemenea, Moldova este o țară în curs de dezvoltare și nu are așa influență în lume, cum ar avea-o țările deja dezvoltate. Ea nu este punct de interes pentru teroriști.

Sorina, 25 ani: Tragic. Noi nu avem imigranți din țările celea, țara nu e așa de dezvoltată…

Simion, 47 ani: Bineînțeles că nu e bine, căci suferă oamenii pașnici din cauza cuiva. Ei nu trebuiau să deschidă granițele atât de larg. La noi nu au avut loc atacuri teroriste pentru că suntem mai departe de acele evenimente și țara noastră nu e atât de atrăgătoare. E săracă, vai de neamul nostru…

Maria, 60 ani: Dacă lumea și-ar da seama ce face…Omul trebuie să se controleze. El trebuie să fie ca un geam deschis întotdeauna. Sunt suficiente răutăți la noi, iar celor ce fac rău să le zicem: Doamne, iartă-i Doamne, că nu știu ce fac! Trebuie să fim mai buni și să primim viața așa cum este.

Simion, 24 ani: Terorismul. Ce poți să mai adaugi?! Marile puteri, ca SUA, Rusia, trebuie să se unească și să lupte împotriva terorismului. Cât despre noi – nimănui nu trebuim, puțini care știu de țara asta. Suntem o unghie pe hartă.

Dumitru, 32 ani: Le-au dat voie la toți și printre refugiați s-au strecurat și teroriști. În Moldova, în primul rând, de religiile acestea nu-s cam mulți și nici nu suntem atacați.

Stela, 20 ani: Deja s-au făcut câteva atenționări precum că posibil să fie atacată și țara noastră. Atunci, în caz de tragedie, vom ajunge la instabilitate politică.

Alexandrina, 22 ani: Aceste atentate teroriste sunt condamnabile. Regretabil că asta se întâmplă în inima Europei, iar autoritățile ar trebui să ia măsuri mult mai drastice. Republica Moldova, la nivel internațional, nu este un factor atât de important pe arena politicii internaționale, de aceea nu este vizată de atacurile teroriste.

Ion, 48 ani: Asta nu o să se termine niciodată. Pentru ce să se bage musulmanii la moldoveni? Nimeni nu are nevoie de noi. Musulmanii se răzbună pe cei care sunt contra lor, dar moldovenii se conduc după zicala „Dă-mi o pace și noi vă dăm o mie”.

Lena, 23 ani: Parcă devin rutină aceste atacuri asupra oamenilor, de parcă ar primi plăcere din aceasta. Moldova nu este atacată pentru că ei nu primesc nimic din asta, în comparație cu țările europene pentru care au interese politice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *