Actualitate

VOX: Oamenii de pe cele două maluri ale Prutului vorbesc despre Unire

Gheorghe Bărbieru, 71 de ani, Iași, pensionar
Trebuie numaidecât să se înfăptuiască Unirea. În lume e criză mondială și numai așa avem posibilitatea având oleacă de NATO să vă ajutăm. Altfel nu o să aveți cum să vă descurcați singuri. Avem posibilitatea să vă ajutăm cu studiile și cu ajutoare pe care le primiți de la noi. Când trăia Vieru, atunci era mai multă activitate despre Unire, acum s-a răcit, dar nu din cauza noastră, nu știm ce se întâmplă acolo. Noi vrem să vă ajutăm. Pe urmă politica se aranjează, deocamdată să dăm bani, să veniți să învățați, avem computere, internet performant, pentru ce să plătiți dacă am plătit noi? Pe noi ne-a costat destul de scump aceste schimbări. Dacă luați ce vă dăm noi, sunteți scutiți de cheltuieli inutile. Și nu trebuie să vă temeți de ruși.

Dumitru Echim, 80 de ani, Iași, pensionar
Toți suntem frați, de pe ambele maluri ale Prutului, cum să nu ne unim. Sunt mulți care au făcut mutații din Moldova în orașele României. Acesta e un semn vital că oamenii vor să trăiască într-un singur stat, înspre acest scop ne îndreptăm toți. Dacă nu ajung să trăiesc Unirea, sunt sigur că se vor schimba lucrurile spre bine. Vă doresc tărie de caracter!

Ioan Nechifor, 45 de ani, Iași, șofer
Tinerii vorbesc foarte multe despre Unire. Bănuiesc eu că așa se va întâmpla, după cum ne dictează istoria. Ar fi frumos să se facă până în 2018, atunci când va avea loc evenimentul de o sută de ani. Ce sărbătoare frumoasă va fi!

Valentina, 63 de ani, Ungheni
Dacă vom face Unirea nu va trebui să stau atâta în vamă. Mă duc să fac niște cumpărături pentru familia mea la Iași cam o dată pe lună. De fiecare dată pierd câte o oră la vameși. Vorbim aceeași limbă, avem aceleași sărbători și tradiții, de ce ne desparte o sârmă ghimpată?

Irina, 22 de ani
Tinerii de pe ambele maluri ale Prutului își doresc Unirea cât mai curând. Numai în cadrul statului reîntregit vom putea mișca lucrurile din loc și în Moldova. Împreună ne vom putea dezvolta așa cum vrem. Acum mulți ne pun piedici, embargouri, dar într-un stat mare, liber și democrat vom avea o țară în care vrem toți să trăim.

Andrei, 28 de ani, Chișinău
Ar fi frumos dacă ar înțelege toți oamenii că este nevoie ca frații să trăiască împreună sub același acoperiș. De ce să fim separați de un hotar, care de fapt devine pe zi ce trece tot mai invizibil. Moldovenii pot trece granița fără mult efort, la fel și românii care vor să vină să ne viziteze. Dacă s-au făcut atâtea schimbări, înseamnă că se poate mai mult de atât. Acum avem și cursa specială „Unirea”. S-a muncit pentru Unire, dar mai trebuie să înțelegem fiecare că este o oportunitate pentru viitorul nostru. Dacă ar fi o cursă din Iași spre Chișinău dimineața, ar veni din România să vadă că nu suntem cu nimic diferiți și tot muncim pentru ce avem.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *