Moldova

Vox POPULI. Nu e bine că s-a intrat în Parlament

Nu mai pot suporta așa mizerie de viață. Hoții și bandiții își bat joc de acest popor flămând și înghețat. Nu știu cine poate veni în locul lor, dar cu siguranță se vor găsi mai demni și mai cinstiți decât Lupu și Plahotniuc. Partidul Democrat este cea mai mare nenorocire din țară.
Foarte bine că protestatarii au intrat în Parlament. Ei trăiesc în palate, iar noi nu putem să ne alimentăm normal, nu putem să ne încălzim și să ne lecuim normal. Nu ne ajung bani de nimic, cu o pensie de 800 de lei. Iar ei și-au făcut bogății pe spatele poporului. De ce Plahotniuc are două miliarde, iar țara-i săracă? Să întoarcă banii înapoi, să scoată țara din criză! Ce lucrează el de are așa bani? Unde i-a făcut? Pe Facebook?

Filat, tot așa! Să nu mai iasă din închisoare, acolo să-i putrezească oasele! Și partidul lui Ghimpu, tot așa! Partidul Socialiștilor tot a făcut o greșeală când l-au votat pe Timofti și l-au făcut președinte. Poate nu ajungeam aici.

Nicolae, Edineț, 65 de ani
Nu am participat la protestul de ieri, dar am venit să văd ce se întâmplă. Cred că nu trebuiau să se bată. Oamenii ăștia care-s la conducere au arătat deja cine sunt. Ei nu permit ca oamenii să aibă vreo legătură cu ei. De pildă, doi ani la rând mă chinui să intru la vreun deputat și nici unul nu a găsit timp să vorbească cu mine. Am un nepoțel bolnav și aveam nevoie măcar de-un sfat. Până la urmă am fost nevoit să vând terenuri și casa.
Protestele astea măcar nu-i vor lăsa să se ducă la lucru, e la fel cum nu ți-ar primi vaca la cireadă. Oamenii vor bloca toate clădirile de stat, dacă va fi nevoie.
Am văzut că l-au bătut pe Ghimpu, dar n-aș zice că fiecare trebuie bătut, suntem oameni cu toții, ei ar trebui să înțeleagă că nu le este locul în Parlament. Eu cred că s-au speriat de protestele astea și vor renunța la scaunele lor. N-au încotro, lumea este prea revoltată.

Mihai și Oleg, s. Larga
Ne bucurăm că au loc proteste, dar nu e bine că s-a intrat în Parlament. Lumea protestează de ceva timp, iar Guvernul se face că nu înțelege, de aceea lumea a obosit să aștepte. Lumea îngheață, dar vine și protestează. Oricum, nu cred că conducerea va renunța la putere, ei fac ce vor. Ei nu ascultă poporul. Lumea vrea să trăiască, de aceea și stă aici, chiar dacă înțelege că protestele nu vor schimba nimic.
În locul lor am vrea să vină cineva nou și mai bun. Avem trei candidați – domnii Usatîi și Igor Dodon și este Platforma DA, cu Năstase. Până acum, parlamentarii tot nu se înțelegeau, așa, la nevoie, s-au înțeles și ăștia trei. Credem că aceste trei partide fac bine acum, dar nu știm ce va fi până la urmă. Înainte, când Dodon era cu Voronin, el făcea cum spunea Voronin. Acum acesta tace și n-are ce face, a rămas aproape singur.

Natalia, pensionară

Nu am fost la protestele de ieri, dar am urmărit totul la televizor. Eu vreau să găsească odată acel miliard și să-i alunge pe toți din Parlament. Dacă îi vom lăsa la putere, ei vor înțelege că le permitem să ne fure mai departe. „Voi puteți să furați, nu-i așa? Atunci furați-ne în continuare!” De aceea protestăm, pentru că nu le mai permitem să ne jefuiască.
Totuși, cred că protestele nu vor rezolva nimic, ei și-au înfipt ghearele în Parlament și se țin bine de el. Ei sunt păziți și protejați cu căști și scuturi. Dar oricum, cred că poporul trebuie să lupte pentru ce-i a lui. Stând acasă nu vom rezolva nimic.
Uitați-vă cât de mult au crescut prețurile! Pâinea, lumina, gazul s-au scumpit, iar salariile sunt mici. De ce ei nu fac regulă în țară? Dacă nu pot, să plece.
Iar Timofti este o rușine. Și Ghimpu a luat bătaie. Da, nu e bine, dar a fost pe merit. Și a fost bătut de cei pe care i-a mințit, cei care l-au votat. Eu, de exemplu, am votat pentru Dodon. Eu nu știu cine este mai bun dintre ei, nu pot să-mi dau seama. Dar știu sigur, că gașca asta trebuie să plece.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *