Ultima oră

Vrea să întoarcă înapoi TOT ce-au furat Filat cu Plahotniuc

De această părere este analistul politic Alexei Tulbure, fost ambasador al R.Moldova la ONU și la Consiliul Europei. În cadrul unui material postat pe jurnal.md, Alexei Tulbure, susține că nu există alte pîrghii de a pune presiune pe actuala guvernare decît protestele în masă.

Analistul politic a prezentat 10 motive care îl fac să susțină protestele opoziției față de actuala guvernare. Primul ar fi “pentru că Republica Moldova este condusă de cea mai amorală, criminală și lipsită de principii guvernare din toată istoria independenței R.Moldova, iar răsturnarea acestei guvernări înseamnă începutul reformelor în țară, încetarea jefuirii banilor publici și eliberarea țării din mîinile oligarhilor. Punctul doi este: pentru că “nu există alte pîrghii democratice de a pune presiune pe actuala guvernare”.

3. Pentru că eu îmi doresc cu adevărat schimbări revoluționare în Republica Moldova. Îmi doresc ca schimbarea puterii să ducă la schimbarea agendei R.Moldova.

4. Pentru că eu, de rînd cu miile de concetățeni, învăț să nu fiu o vită sacrificată de putere, luînd parte la conducerea țării.

5. Pentru că schimbarea puterii nu trebuie să însemne înlocuirea unei găști cu alta. Pentru că schimbarea unor hoți pe alți hoți va distruge definitiv Republica Moldova. Și acest lucru nu trebuie să se întîmple.

6. Pentru că e necesar nu doar să oprim hoțiile grupărilor lui Plahotniuc și ale lui Filat, dar să și întoarcem tot ce au furat aceștia și nu doar ei. Să întoarcem totul, pentru ca societatea să creadă în faptul că dreptatea poate să triumfe.

7. Pentru că nu vreau ca și mai departe în funcții de stat să se afle persoane compromise.

8. Pentru că eu vreau ca criminalii, inclusiv cei de la putere, după alegeri să fie pedepsiți nu de următoarea guvernare, ci de organele de drept.

9. Pentru că să-i ajuți pe cei mai slabi este obligația oricărui om civilizat. Iar opoziția, prin definiție, e mai slabă decît puterea. De aceea eu susțin opoziția. Susțin acea opoziție care luptă.

10. Pentru că alternativa protestelor este josnicia, trădarea de noi înșine, trădarea acelor lucruri bune, corecte și nobile pe care le avem fiecare. Și dacă intenționăm să ne trăim anii care ne-au mai rămas în țara cu numele Moldova, atunci alternativă nu există.
 
noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *