Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 13:37
Abonamente

Bună Dimineața 7 Aprilie 2011, ora 06:09    Din editia print

Marime Font

Vrem sau nu să ştim adevărul?

„Ce-aţi făcut cu votul nostru?”, scriam acum doi ani, chiar a doua zi după alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Fiecare cetăţean al acestei ţări are, probabil, câte un răspuns aparte la această întrebare. La fel cum şi evenimentele din 7-8 aprilie 2009 au fost calificate în mod diferit: „revoluţie twitter”, „lovitură de stat”, „răscoală a tinerilor” sau „protest paşnic transformat în manifestaţii violente”. Indiferent de denumire, am rămas doar cu tineri maltrataţi, poliţişti răniţi şi foarte multe promisiuni. 

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

În seara de 6 aprilie 2009, dezamăgit de rezultatele parţiale ale alegerilor, am mers şi eu în centrul capitalei să aprind o lumânare. Pe Facebook a fost creat evenimentul intitulat „6 aprilie - zi de doliu naţional”. A fost o după-amiază într-adevăr a tinerilor, care s-au manifestat atât în stradă, cât şi în lumea virtuală, pe reţelele de socializare. Credeam cu toţii că vom câştiga!

După doi ani, mesajele de pe reţelele de socializare s-au schimbat. Acum tinerii se întreabă de ce Procuratura încă nu are toate răspunsurile, de ce politicienii îşi permit să folosească victimele în campaniile lor electorale, mai mult decât atât, unii afirmă că „adevărul despre 7 aprilie nu va fi aflat niciodată”.Mă pune pe gânduri declaraţia lui Ion Perju, singurul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc: „Dacă niciodată nu se va afla adevărul despre 7 aprilie, aceasta va fi numai pentru că lumea nu vrea să-l cunoască”. 

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md