Actualitate

Vremea în România. URGIA METEO REVINE! Inevitabilul se va produce miercuri

Noaptea, acestea se vor extinde treptat astfel încât vor fi precipitaţii mixte în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi izolat în Dobrogea, iar la munte şi local în celelalte regiuni vor predomina ninsorile. Vor fi condiţii de polei sau de gheţuş. Cantitãţile de apã vor totaliza 10-15 l/mp îndeosebi în sud-vestul teritoriului şi în zonele montane aferente, unde se va depune strat nou de zãpadã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane înalte, în special ale Carpaţilor Meridionali, dar în a doua parte a intervalului vor fi intensificãri şi în sudul şi centrul ţãrii, însã la cote mai reduse.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 2 grade. Dimineaţa, izolat, se va semnala ceaţã, mai ales în regiunile sudice.

Miercuri, vremea va fi predominant închisã şi pe arii extinse vor cãdea precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare. Doar în extremitatea sudicã şi de sud-est a ţãrii vor predomina ploile. Vor fi condiţii de polei sau de gheţuş.

Cantitãţile de apã vor fi local mai însemnate în special în regiunile sudice, iar la munte se va depune un strat consistent de zãpadã. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, unde va viscoli ninsoarea, iar temporar şi la cote mai reduse vor fi intensificãri şi în sudul, centrul şi estul teritoriului, scrie Antena3.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 8 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 3 grade. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *