Internațional

WikiLeaks: Informaţiile şocante despre infracţionalitate din Bulgaria

Aceasta este concluzia la care ajuns agenţia privată de informaţii americane Stratfor, în urma unei analize redactată în 2008 şi actualizată în iunie 2009.

Analiza a fost dată publicităţii marţi de site-ul WikiLeaks şi de partenerul său bulgar Bivol.bg, relatează site-ul Novinite.com. WikiLeaks a început luni să publice cinci milioane de e-mailuri de la Stratfor, agenţie care întocmeşte şi actualizează periodic evaluări ale ţărilor care prezintă interes pentru investitori.

Informaţia cea mai şocantă despre Bulgaria apare la secţiunea Infracţionalitate, statul fiind calificat drept un centru pentru prostituţie, reţele de trafic de persoane şi de droguri, o ţară în care grupările de crimă organizată sunt active şi influente. Raportul afirmă că crima organizată joacă un rol puternic în guvern şi în mediul de afaceri.

Corupţia în rândul Guvernului şi poliţiei bulgare nu este în pericol de a face obiectul procedurilor judiciare şi face parte din societate. Bunurile străine sunt vizate în mod regulat de crima organizată, prin jafuri, extorsiune, campanii PR negative, atacuri fizice împotriva companiilor şi angajaţilor lor.

Conform analizei, ameninţarea teroristă este redusă în Bulgaria, inundaţiile pe Dunăre reprezintă cel mai mare risc natural, cutremurele nu sunt frecvente, iar Bulgaria nu prezintă potenţial de conflicte cu vecinii şi alte ţări. Textul precizează însă că transporturile şi infrastructura de reacţie la dezastre au nevoie de modernizare, ca şi reţelele energetice şi comunicaţiile maritime, fluviale, rutiere şi feroviare.

În plus, sindicatele nu vor crea probleme, preferând să negocieze şi să facă lobby. Grevele nu sunt frecvente în Bulgaria, iar angajaţii unor organisme publice importante au interdicţie de a intra în grevă.

Sursă: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *