Ultima oră

WikiLeaks “va publica miercuri documente legate de CIA”

Grupul a postat urmatorul mesaj pe pagina sa de Twitter: "WikiLeaks va publica maine documente legate de CIA".

Site-ul a provocat o adevarata furtuna internationala dupa ce a publicat aproximativ 76.000 de documente legate de razboiul din Afghanistan si a anuntat ca detine alte 15.000 de documente, pe care intentioneaza sa le faca publice in scurt timp.

Departamentul american al Apararii a cerut WikiLeaks sa returneze toate documentele care apartin Pentagonului si sa stearga orice inregistrari ale acestora. Si oficialii din Afghanistan au criticat scurgerea de informatii.

Pe numenele fondatorului si editorului site-ului, Julian Assange, a fost emis saptamana trecuta, in Suedia, un mandat de arestare in absentia, sub acuzatia de viol. Mandatul a fost revocat in mai putin de o zi de procuroul general Eva Finne.

Assange a declarat pentru televiziunea pan-araba Al-Jazeera ca aceste acuzatii nu sunt decat "o evidenta campanie de discreditare".

Singura intrebare este, cine e implicat?, s-a intrebat el, refuzand insa sa comenteze cine ar putea fi in spatele acestei campanii.

Procuroul care a emis mandatul de arestare a declarat marti, pentru CNN, ca afirmatiile potrivit carora in spatele acuzatiilor de viol s-ar afla Pentagonul sau CIA reprezinta "un nonsens deplin".

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *