William Taylor a cerut Rusiei să înceteze imediat focul în Donbas

publicat în Externe pe 2 Iulie 2019, 19:46

Însărcinatul cu afaceri al SUA în Ucraina, William Taylor, a declarat că Rusia a dat dovadă de o lipsă totală de respect față de acordurile internaționale și cele de la Minsk atunci când mercenarii ruși au bombardat un vehicul medical în Donbas. Despre aceasta se vorbește pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Kiev, transmite Cenzor.net. 

„Atacurile rușilor asupra medicilor arată o lipsă totală de respect pentru viață și pentru acordurile internaționale și a celor de la Minsk. Facem apel la Rusia și la forțele pe care le sprijină să înceteze imediat bombardamentele, să protejeze civilii și personalul umanitar, să-și retragă armele și forțele armate”, a declarat Taylor.

Menționăm că, în dimineața zilei de 1 iulie, rușii au atacat o mașină sanitară „Hamer” a brigăzii 36-a a Forțelor Armate din Ucraina în timpul evacuării unui soldat rănit. În timpul atacurilor, șoferul automobilului a murit pe loc, iar sergentul Irina Șevcenco s-a ales cu arsuri, fiind spitalizată în stare gravă. Doctorii au luptat timp de două ore pentru viața ei, însă Irina nu a supraviețuit.