Timpul Local

Y.E.S.S. Un program transfrontalier pentru tineri

Daniela Răileanu, preşedinta FNDC Filiala Iaşi, a menţionat că programul are drept scop crearea unei reţele transfrontaliere de tineri facilitatori comunitari care să se implice activ în rezolvarea problemelor comunitare identificate, precum şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare, muncă în echipă şi management de proiect. Programul vizează un grup de 60 de studenţi din zona de graniţă România – Republica Moldova, 45 din România şi 15 din R. Moldova. „Am vrea ca aceşti tineri să înveţe să elaboreze proiecte de finanţare, astfel ca pe viitor să poată atrage fonduri europene”, a menţionat Daniela Răileanu.

Totodată, Iulia Iabanji, director ODIMM, a remarcat importanţa acestui program prin crearea unei reţele eficiente de colaborare dintre tinerii din R. Moldova şi cei din România. „Tinerii sunt viitorul nostru, viitorul economiei, sunt cei care întotdeauna vin cu idei proaspete ce pot revoluţiona economia, tehnologiile sau viaţa socială a ţării”, a conchis Iulia Iabanji.

Proiectul vizează realizarea unui studiu transfrontalier privind implicarea socială şi civică a tinerilor din instituţiile de învăţământ superior din zona acoperită de program din România şi Republica Moldova şi implementarea unui program de formare şi dezvoltare personală a studenţilor, precum şi de creştere a gradului de implicare şi asociere pentru rezolvarea problemelor comunităţii de apartenenţă. Proiectul, care se va desfăşura în perioada 14 aprilie 2011 – 13 aprilie 2012, se va finaliza cu organizarea unei tabere de creaţie în cadrul căreia se va simula o licitaţie de proiecte, urmând ca cele mai bune trei proiecte să fie depuse în cadrul unui apel de proiecte oficial şi real.

Proiectul este susţinut de Uniunea Europeană cu o finanţare nerambursabilă de 144.377 euro, care reprezintă 89,75% din bugetul total al proiectului de 160.866 euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *