Actualitate

Zăpadă în Bucegi, prima ninsoare din acest sezon. Avertismentele meteorologilor

În Bucegi, pe Vârful Omu, deja s-a aşternut zăpada. În cursul dimineţii, termometrele arătau zero grade Celsius. O înregistrare video amator arată toată zona acoperită de un strat de omăt şi gheaţă.

Deşi ninsoarea a încetat, e foarte frig la mare altitudine, unde vântul bate în rafale, iar vizibilitatea e redusă din cauza ceţii.

E zăpadă şi pe alte creste ale Bucegilor. Pe alocuri, s-au aşternut câţiva centimetri de omăt. Din cauza vântului puternic, temperatura resimţită e chiar şi de minus 5 grade Celsius. Un video filmat de salvamontişti arată atmosfera de pe Platoul Bucegilor.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să ia în calcul condiţiile mete înainte de a porni pe traseele montane de altitudine din Bucegi.

Într-o atenţionare ANM, meteorologii spun că, în continuare, la munte, la peste 2000 de metri altitudine, se vor înregistra lapoviţă şi ninsoare. În restul ţării temperaturile vor scădea, iar în multe zone va ploua.

Frigul şi-a pus amprenta în România. În Munţii Ţarcu s-a aşternut deja zăpada. Salvamontiştii sunt pregătiţi pentru eventualele neplăceri.

„A nins pentru prima dată în acest sezon, dar nu este un lucru neobişnuit pentru Munţii Ţarcu, unde altitudinea maximă este de aproape 2.200 metri, în Vârful Căleanu. În Munţii Ţarcu, în această perioadă este ceaţă, fapt pentru care sfătuim turiştii să nu plece fără echipament adecvat, să nu se aventureze şi să aibă în dotare telefoane mobile cu funcţia GPS activată.

Salvamontiştii sunt pregătiţi, ca întotdeauna, să vină în ajutorul turiştilor, însă trebuie şi ei să aibă grijă şi să nu-şi pună nici vieţile lor şi nici pe cele ale salvatorilor în primejdie”, a afirmat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont – Salvaspeo Caraş-Severin.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *