Ultima oră

Zboruri Iaşi – Tel Aviv din 31 martie

Aeroportul va introduce, din 2015, curse spre Amsterdam, Paris sau Bruxelles

Iaşul devine cel de-al treilea oraş din ţară, după Bucureşti şi Cluj, care va beneficia de zboruri directe către Tel Aviv. Cursele vor fi operate de Tarom în fiecare luni şi joi începând cu 31 martie, preţul unui bilet urmând a fi făcut public în această săptămână de compania aeriană. Oficialii aeroportului au confirmat duminică, 19 ianuarie, că s-au pornit negocieri pentru zboruri spre Olanda (Amsterdam), Germania (Frankfurt, Koln sau Munchen), Franţa (Paris), Belgia (Bruxelles), Turcia (Istanbul) şi Spania, după cum a anunţat, săptămâna trecută, în exclusivitate, cotidianul "Evenimentul Regional al Moldovei". Potrivit directorului aerogării, Marius Bodea, cea mai mare parte a acestor zboruri vor putea fi introduse însă din 2015, după finalizarea lucrărilor la noua pistă de 2.400 m. "Companiile vor să vină cu avioane mari, de peste 160 pasageri, iar actuala pistă de 1.800 m nu permite operarea în condiţii de siguranţă a unor astfel de aeronave", a explicat Bodea. În acest an, alături de cursa spre Tel Aviv, ar mai putea fi introdus un zbor spre Bergamo (Italia), urmând că numărul destinaţii străine să ajungă la opt faţă de una cât era înregistrată în 2012. "În doar doi ani, am reuşit să răsturnăm clasamentul aeroporturilor din Moldova. De pe locul trei (după Bacău şi Suceava, n.r.), ne aflăm acum pe primul loc şi începem să contăm la nivel naţional. După Bucureşti, Iaşul are cea mai mare frecvenţă de zboruri ale companiei Tarom. Toate zborurile aduc companiei profit, nu pierderi", a declarat ieri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Cristian Adomniţei. Aeroportul din Bacău a reziliat recent contractul de concesiune cu Blue Air, în timp ce aerogara din Suceava a fost închisă pentru un an în contextul lucrărilor de modernizare.

Iaşul îşi va prezenta oferta la un târg de rute aeriene

Oficialii aeroportului ieşean se vor deplasa în luna aprilie în Franţa pentru a purta discuţii tete-a-tete cu operatori aerieni. "Este o premieră pentru aeroportul din Iaşi. Pentru prima dată, Iaşul se încadrează în uzanţele unui aeroport normal. La târgul din 14 – 16 aprilie vom avea posibilitatea să discutăm cu operatorii şi sperăm să materializăm aceste discuţii în noi zboruri din Iaşi", a spus Bodea. Printre operatorii cu care aeroportul Iaşi se află deja într-un contact direct se numără Lufthansa sau Turkish Airlines, operatori care ar putea inaugura zboruri spre Germania şi, respectiv, Turcia. (Alex Andrei)

Cursele Iaşi – Tel Aviv vor avea o frecvenţă de două ori pe săptămână (luni şi joi), începând cu 31 martie. Costul unui bilet va fi anunţat de Tarom în această săptămână. Zboruri spre Tel Aviv mai sunt operate doar din Bucureşti şi Cluj.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *