Actualitate

Zborurile cu Air Moldova sunt pe deplin sigure, potrivit certificării în conformitate cu standardele UE

În perioada noiembrie 2018 – martie 2019, AAC a desfășurat un proces amplu și profund de evaluare a operatorilor aerieni ai Republicii Moldova, la capitolul corespunderii acestora cu standardele internaționale de siguranță, precum și a conformării angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Uniunea Europeană, în acest sens.

Totodată, au fost efectuate evaluări a sistemului și capacităților de supraveghere a AAC, inclusiv cu expertiza Agenției de Siguranță Aeronautică Europeană. În urma acestor evaluări s-a constatat că Air Moldova este „conformă normelor și standardelor internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță”, potrivit unui comunicat al AAC.

În același timp, pentru două companii – Terra Avia și Fly Pro – a fost suspendat Certificatul de operator aerian, iar altor companii – CA Î.M „Tandem Aero” SRL, Î.M „Valan ICC” SRL, CA „Aim Air” SRL, CA „Oscar Jet” SRL, CA „Air Stork” SRL, Î M „MEGAviation” SRL, CA „Pecotox-Air” SRL, CA „Terra Avia” SRL, CA „Fly Pro” SRL, ÎS „Moldaeroservice”, „Pecotox Air” SRL, ÎM „Diplomat Air” SRL – le-a fost interzisă operarea zborurilor în spațiul Uniunii Europene.

AirMoldova este unul din cele mai recunoscute branduri moldoveneşti, fiind fondată prin decret prezidenţial la 12 ianuarie 1993. În 2018, compania a fost privatizată, fiind preluată de un consorțiu internațional, în care cel mai mare pachet de acțiuni îl deține renumita companie Blue Air.

Prioritățile principale ale companiei sunt majorarea flotei AirMoldova, extinderea destinațiilor curselor, precum și asigurarea unui produs calitativ și accesibil pentru pasageri.

În cel mai scurt timp, AirMoldova va lansa curse pe noi destinații – Nisa, începând cu 26 aprilie și Izmir, din 18 mai.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *