Ultima oră

Zdob şi Zdub: „Am fost la altitudine datorită căciulilor!”

În cadrul conferinţei de presă desfăşurată astăzi, au participat: organizatorul concursului, Companiile TeleRadio Moldova şi partenerul general al proiectului „Orange” Moldova, alături de care au mai fost şi unii dintre membri juriului. Aceştia au discutat despre rezultatul concursului de sâmbătă seara, dar şi despre ceea ce urmează să facă.

„Totul a arătat cu mult mai bine decât la finala concursului de anul trecut, chiar şi cea de la Oslo, am avut cu 3% mai multă audienţă, adică un total de circa opt sute de mii de spectatori”, a menţionat Preşedintele TRM, Constantin Marin.
„Aceste rezultate au fost pe merit, iar show-ul a fost extraordinar şi ne bucurăm că facem parte din acest proiect. Urmează ca şi în continuare să oferim suport băieţilor, la finala europeană”, a menţionat Liudmila Climoc, directorul general „Orange”.

Roman Igupov: „Vom face promo în toate ţările vecine”

„Plecăciuni în faţa tuturor celor care ne-au ajutat şi vă mulţumim pentru încredere”, a declarat solistul trupei Zdob şi Zdub, Roman Iagupov. Băieţii au spus că preconizează să filmeze şi un videoclip şi să se promoveze în ţările din vecinătatea apropiată Romania, Rusia şi Ucraina, astfel ca să-şi poată asigura susţinerea la finala de la Dusseldorf din această vară. În acest sens Televiziunea Naţională îi va ajuta să-şi promoveze piesa prin intermediul tuturor televiziunilor Uniunii Europene.

Cât despre semnificaţia îngerului de pe monociclu, Zdubii au răspuns, „Am fost întrebaţi despre multe aspecte, însă nimeni nu ne-a întrebat până acum despre conţinutul melodiei, în acest sens reprezentarea coregrafică a îngerului de pe monociclu face parte din context, iar dacă nu era el nu era nici fabula”, a specificat Iagupov. Băieţii au mai spus că le-a luat şi ceva timp până a se putea obişnui la repetiţii cu căciulile pe cap, iar după ce vor veni din Germania îi vor dărui şi primului ministru una, deocamdată este însă un accesoriu indispensabil de care nu se vor lipsi până la întoarcere. „După mine căciula are o simbolistică aparte, asta reprezentând încă din vechime un statut social, iar noi am fost la cea mai mare înălţime din toate punctele de vedere, datorită lor”, a precizat Iagupov.  

Nadia Tătaru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *