Social

Zeci de copii s-au bucurat împreună pregătind biscuiţi la o cafenea

Micuţii s-au distrat pregătind biscuiţi în cadrul unui master-class organizat într-o cafenea din capitală. Banii colectaţi din vânzarea biletelor de intrare vor fi folosiţi pentru procurarea medicamentelor.

Copiii suferă de fibroză chistică, o maladie rară şi imposibil de tratat. Ei au uitat pentru o zi de durerea lor şi au pregătiti biscuiţi împreună cu părinţii şi prietenii.

"Vreau să fac un ursuleţ polar pentru că eu îi ador. Am o jucărie în formă de ursuleţ polar pe care mi-a dat-o Moş Crăciun împreună cu un ghiozdan şi mi-a plăcurt foarte mult. Peste tot îl iau, dar azi l-am lăsat acasă", a zis o fetiţă.

"Mie-mi place fulguşorul şi brăduţul ăsta. I-am făcut frumoşi", a spus o participantă.

Doritorii de a participa la acţiunea de caritate au trebuit să-şi cumpere un bilet de intrare care costa o sută de lei.

"Suntem la al doilea atelier şi copiii au fost încântaţi de tot procesul, comunică între ei şi-n acelaşi timp pentru asociaţia noastră de fibroză chistică este o opţiune bună pentru a colecta nişte bani, pentru a ajuta copiii cu fibroză chistică", a explicat părintele şi fondatorul Asociaţiei "Învingem Fibroză Chistică în Moldova".

Master-class-ul a fost organizat în cadrul unei campanii de caritate intitutată "Ajută-l să crească mare".

"- În perioada noiembrie-decembrie are loc colectarea de fonduri ca să le putem oferi copiilor acetse dispozitive care se numesc "Mascapep" care le ajută la domiciuliu să facă exerciţii de respiraţie. – Cam cât costă? – În jur de o sută de euro", a menţionat preşedintele asociaţiei Angela Soltan.

Fibroza chistică este o boală care afectează mai multe organe interne, în special plămânii şi pancreasul. Persoanele cu această afecţiune trăiesc în medie până la 30 de ani, însă noile tratamente noi fac posibilă prelungirea vieţii până la 40 de ani. În Moldova, 60 de oameni, majoritatea copii, au fost diagnosticaţi cu această maladie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *