Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Femeia 24 Iunie 2012, ora 07:00    Din editia print

Zeci de sticle de vin

Marime Font

 
 
 

Dacă vreun prieten m-ar fi vizitat în anumite momente, anul trecut, ar fi crezut că Petru a devenit un alcoolic, chiar dacă, în timpul zilei, s-ar fi comportat normal. 

Precum vârcolacii, ziua eram un om normal, iar noaptea mă transformam într-un puşti ce-şi ademenea potenţialele partenere în bârlogul transformat în cramă. Măcar de-aş fi fost vreun somelier.

Devenisem un client fidel al raionului de vinuri din hipermarketul de vizavi. În fiecare zi, colindam printre rafturile bahice, privind nedumerit fiecare etichetă, neînţelegând mare lucru. Căutam un singur termen - demidulce, căci sec ori demisec, tot una pentru limba mea de lemn, ar fi fost prea aspre, iar vinul dulce e mai mult suc decât băutură alcoolică.Ajungeam, uneori, ca pe barul din bucătărie să am şi zece sticle neîncepute şi două-trei gustate. Sticla de whisky a fost băută în zece luni, deci nu sunt un mare consumator de lichide ameţitoare, dar e bine ca oferta de acasă să fie una bogată. Poate-poate o pica ceva…

Suferind din dragoste şi cu dorinţe de nou şi aflat totuşi în căutarea jumătăţii, am plecat pe drumul adolescenţei - distracţie, alcool, femei, dar fără droguri. Nu am luat şi nu voi lua niciodată. Au trecut pe aici tot felul de domnişoare, care mai de care mai interesante ori ciudate. Mulţi litri de vin roşu au trecut prin ficatul meu, câţiva chiar cu folos, materializându-se în nopţi efemere şi lipsite de conţinut.

Mă uit acum în bucătărie. Chiar acum. Barul este trist. Are pe el patru sticle de vin, toate sigilate şi aduse de prieteni cu diferite ocazii. Whisky-ul a fost băut de cea care mă completează acum, în urmă cu două-trei luni, iar paharele mele nu au mai fost atinse de mai bine de şapte luni de licoarea roşie. Pe atunci, eram trist, întors într-o adolescenţă forţată, cu decepţiile aferente şi visurile copilăreşti şi de scurtă durată.

Privind acum în urmă, îmi pun mâinile în cap şi mă întreb de ce a trebuit să trec printr-o fază atât de stupidă... Din cauza unei femei şi pentru a cunoaşte altele? De ce nu m-am ferit de ele, ars fiind? Am continuat căutările până am găsit. Acum, rămâne să aflu dacă mă voi frige din nou sau dacă, în sfârşit, voi gusta din viaţă la temperatura potrivită.

www.umbluliber.com
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md