Actualitate

Zeci de voluntari noi ai „Corpului Păcii” au depus jurământul

Directorul interimar al Corpului Păcii, Anna Todorova, a declarat că serviciul în Corpul Păcii se bazează pe cele mai bune tradiții ale culturii americane, acelea de a face voluntariat în sprijinul comunităților și de a implica activ cetățenii. Potrivit ei, au trecut aproape 57 de ani de când președintele John Kennedy și primul director al Corpului Păcii au trimis primii voluntari peste ocean pentru efectuarea celor doi ani de serviciu. „De la bun început, Corpul Păcii a fost aspirația vizionarilor, care au prevăzut posibilitatea ca eforturile simple ale oamenilor ce lucrează împreună pentru a construi punți culturale și de comunicare să poată deveni un instrument puternic pentru „pacea în lume prin prietenie””, a notat directorul.

Anna Todorova a menționat că cei 55 de voluntari vor învăța multe despre cultura moldovenească, dar și vor împărtăși din cultura americană elevilor și comunității. Își vor face mulți prieteni moldoveni și vor stabili o relație de durată cu Republica Moldova. „Voluntarii sunt, de asemenea, dornici să facă cunoscută aici cultura noastră americană și să îi ajute pe moldoveni să-i înțeleagă mai bine pe americani”, a mai spus Anna Todorova

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a declarat că jurământul de astăzi este doar începutul „călătoriei” voluntarilor Corpului Păcii. „Urmează să mergeți în comunitățile moldovenești și să începeți o muncă dificilă și, în același timp, plină de satisfacție, în serviciul comunității. Vă urez succes în eforturile pe care le veți depune și, de asemenea, sincerele mele mulțumiri pentru tot ceea ce faceți în reprezentarea Americii în calitate de ambasadori culturali”, s-a adresat ambasadorul voluntarilor.

Diplomatul și-a exprimat convingerea că în următorii ani voluntarii vor contribui la consolidarea viitoarei generații de lideri. La fel, îi vor ajuta pe oameni să caute noi provocări și să-și asume riscuri, să înțeleagă că a nu reuși nu înseamnă a suferi un eșec, dar a învăța cum pot face mai bine lucrurile data viitoare.

Angela Cutasevici, secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a spus că Ministerul apreciază activitatea voluntarilor din Corpul Păcii, care și-au început misiunea în Republica Moldova în 1993. Secretara a mai mulțumit Ambasadei SUA pentru sprijinul financiar acordat pentru șirul de programe educaționale, care sunt atât de utile pentru tinerii din Republica Moldova.

Aliona Serbulenco, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a spus că dedicația pe care o au voluntarii din SUA a dovedit că ceea ce pornește din inimă la inimă se transformă în prosperitate, pace, bunăstare.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *