CSI / Rusia

Ziarul german Bild: Guvernul din umbră al Donbasului ocupat este condus de FSB

Astfel, potrivit stenogramei reuniunii Comisiei interdepartamentale pentru acordarea de sprijin umanitar pentru zonele afectate din regiunile Doneţk şi Lugansk din Ucraina a Dumei de Stat ruse din 23 octombrie 2015, guvernul rus a luat sub controlul sau toate activităţile zonelor ocupate.

Comisia a fost înfiinţată în decembrie 2014 şi realizează, de fapt, rolul unui guvern din umbră al Donbasului.

Structura guvernului din umbră este alcătuită din şase grupuri de lucru coordonate de cinci ministere ale guvernului de la Moscova.

Astfel, guvernul din umbră al Donbasului controlează finanţele, impozitele, reabilitarea infrastructurii şi industriei, infrastructură de transport, crearea pieţei de energie, comerţul cu energie şi aşa mai departe. Prin urmare, zonele ocupate sunt considerate practic teritoriul suveran al Rusiei.

Printre cei care se ocupă de Donbas este indicat numele viceprim-ministrului rus Dmitri Kozak, dar şi adjunctul ministrului dezvoltării economice al Federaţiei Ruse, Serghei Nazarov şi adjunctul ministrului finanţelor din Rusia, Leonid Gornin. Conducerea guvernul din umbră este însă realizată de FSB, se mai arată în materialul ziarului.tanc DNR

Publicaţia mai scrie că, la o reuniune a comisiei în cauza a participat şi un reprezentant al companiei DTEK, care este deţinută de oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov.

Potrivit datelor oficiale, Kozak şi Nazarov mai sunt responsabil împreună şi de „Comisia cu privire la dezvoltarea socio-economică a Republicii Crimeea şi Sevastopol”, alt teritoriu ocupat de Rusia de la Ucraina.

Publicaţia notează că, în fapt, „DNR” şi „LNR” sunt doar nişte marionete ale Rusiei, teritoriile fiind totalmente controlate de Kremlin.

Ziariştii susţin că dovezile privind guvernul din umbră confirmă eşecul acordurilor de la Minsk şi că, în acest context, alegerile în teritoriile ocupate nu mai au niciun sens. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *