Astăzi 18 Septembrie 2020, Vineri - Ultima actualizare la ora 14:08
Abonamente

Actualitate 12 Septembrie 2016, ora 11:30    Din editia print

Ziarul TIMPUL este iubit și este al nostru

Marime Font

Cu ocazia împlinirii celor 15 ani de activitate a ziarului TIMPUL, unii abonați ai publicației au venit cu urări, atât celor ce muncesc la el, cât și celor care îl citesc. Oamenii nu au uitat de fondatorul ziarului, Constantin Tănase, de Limba Română și de Unire.  

Lidia Rotaru, s. Ciutulești, r-nul Florești
Am fost abonată până acum, de la bun început. În septembrie, nu o să primesc ziarul, pentru că nu am avut bani. O să mă abonez, când o să primesc pensia. Îmi place, în special rubrica îngrijită de domnul Iurie Colesnic În culisele istoriei. Citesc tot ce este în ziar și îl mai dau în mahala unora. Ar fi bine, dacă ați mai scrie despre medicină și anume despre tensiune, căci la mine când e prea mare, când e prea mică. Dacă-i prea mică, poți chiar să mori.

Doresc să fie sănătoși toți colaboratorii și să ne aducem întotdeauna aminte de domnul Tănase.

Loading...


Pavel Corobcean, Florești, 77 de ani
Eu sunt abonat pentru tot anul. O fac întotdeauna cu o lună înainte de Anul Nou. Am ales ziarul TIMPUL, pentru că scrie pe dreptate. Când îl citesc, mă simt oleacă mai cu noutăți, mai vesel, mai bucuros. Constantin Tănase a făcut un lucru tare bun în viața lui.

Eu am emoții foarte mari. Sunt foarte mulțumit de acest ziar. Îl primesc de vreo 4-5 ani. Înainte, primeam alt ziar, dar am decis să iau altceva și din două ziare, am ales TIMPUL. Are mai multe noutăți, mai multe lucruri interesante. Eu îl socot un ziar foarte bun.

Pe mine mă interesează toate subiectele. Mă interesează noutățile, tot ce se întâmplă în Parlament, pensia care nu ne-o dă și leafa tare mare, pe care o primește cineva. Nici nu știu cum le încape în buzunar atâta bănărit. La dânșii nu sunt buzunare, sunt saci fără fund. Ei nu se gândesc la „norod”.

Eu am câteva familii de albine, vreo 10 și aș vrea niște materiale despre apicultori. Aș vrea ca ziarul să scrie că ne mărește pensia cu 25%. Eu vreau schimbări în societate. Și așa ne ducem de râpă, pentru că satele au rămas fără locuitori. Nu-i de ajuns că sărăcim, dar conducerea țării ne duce și mai aproape de râpă. Nu aș vrea alde Dodon și Voronin să vină la putere. De opt ani, ei nu au făcut nimic.

Din clasa a 7-a, când eram la școală, mă închideau în clasă după lecții și încercau să mă convingă să ne dăm în comsomol și eu de atunci am urât partidele. Eu nu vreau 40 de partide. Vreau unu-două. Cu ce să lupt eu, un țăran de 77 de ani? Care armă să o iau eu în mână, să merg înainte și să știu că am biruit? Noi vrem să mergem înainte, dar nu înapoi.

Doresc colaboratorilor ziarului TIMPUL multă sănătate, bani mulți și ziarul acesta să nu mai aibă sfârșit. El trebuie iubit și să rămână al nostru.

Vasile Badrajan, Glodeni, 80 de ani
Ziarul TIMPUL a devenit mai loial, mai democratic. Înainte îmi plăcea mai mult. Domnul Constantin Tănase tăia ca „în curechi”, atunci când scria despre guvernanți.

Am învățat în Sankt Petersburg și nu știu deloc istoria țării. Îmi doresc să cunosc istoria Basarabiei, ca să nu murim proști.

Gheorghe Spânu, s. Batâr, r-nul Cimișlia, 64 de ani
Sunt abonat chiar din primele zile, când domnul Tănase a înființat ziarul. El a fost pentru mine un idol, un idol al neamului nostru.

Felicitări! Vă doresc sănătate, Dumnezeu să vă aibă în pază, pentru că ziarul are mulți dușmani ca alde Dodon și alții. Trebuie să arătăm mai mult patriotism neamului nostru. Unirea cu România este ultima scăpare. Un prieten de-al meu a fost într-un tur în România cu proiectul „Cunoaște-ți Țara” și a rămas impresionat. Am vrut și eu, dar eram cu lucru și nu am putut.

Eu singur sunt colaborator de poliție și am fost la Războiul de pe Nistru, am stricat casa, am umblat cu copiii pe drumuri și majoritatea băieților cu care am luptat vor Unirea cu România. Viitorul nostru este Unirea, chiar dacă, deocamdată, doar 25% vor asta. Restul sunt oameni înapoiați, nu citesc, alții sunt alcoolici, chiar degradați.

Vă doresc să scrieți mai mult despre Unire!

Ion Ețco, satul Săseni, r-nul Călărași
Sunt abonat de 15 ani, de când Costică l-a înființat. Să vă spun cinstit, eu citesc de la început până la capăt, inclusiv și rețetele pe care le poți pune în aplicare și în timpul postului. Aș vrea informație mai multă despre medicina populară și vreo pagină poate cu anecdote.
Costică Tănase mi-a fost coleg de grupă, mulți ani înainte feciorilor lui, să se bucure de domnul Tănase, de amintirea lui și să publice la fel ca și dânsul.

Maria Gherman, s. Hâtrești, r-nul Fălești, 73 de ani
Am fost abonată la ziar, dar acum nu am reușit, pentru că nu ne prea ajung bani. Toate subiectele îmi sunt interesante, pentru că pe mine mă interesează tot ce se întâmplă în lume. Îmi plăcea pagina cu rețete culinare, cu istorie și cu politică. Eu ador ziarul acesta, dar e cam scump pentru noi. Noi avem două nepoate studente, noi suntem pensionari și numai fiica lucrează. Eu și bărbatul meu îl citeam în fiecare zi din săptămână.

Vă doresc multă sănătate și cât mai multă inspirație.


Vasile Pânzaru, Chișinău, 77 de ani
Citim ziarul de când este el. Citim practic totul, de la prima pagină, până la ultima. Și pe Tănase, Țâcu Stănilă, Păduraru, pe toți îi citesc. Mai citim articolele lui Eminescu din TIMPUL de atunci, cele de istorie ale lui Colesnic. Mi-aș dori să citesc că miliardul este întors. Mai bine să nu-i judece, dar să întoarcă banii la oameni, mai mult folos o să fie. Ne afectează pe fiecare.

Ziarul Timpul socot eu, este cel mai sincer dintre toate. Spune ce se întâmplă fără să ocolească ceva, caracterizează așa cum este realitatea.

Maria Todorișcian, s. Ghindeștii Noi, r-nul Florești, 72 de ani

Dintotdeauna am citit ziarul. Îl citesc din scoarță în scoarță, în special ce e scris despre educație, pedagogie, școală, pentru că am lucrat 50 de ani profesoară. După pensie am mai lucrat 16 ani și mulțumesc Domnului că sunt în putere. Vreau acum să mă odihnesc și TIMPUL e pe masă la mine întotdeauna. Vineri nu mi l-a adus. Cred că doamna poștăriță s-a îmbolnăvit și acum aștept ziarul cu ochii spre poartă.
Ziarul este unul independent, un ziar în care găsim mai mult adevăr decât în altele și îndemn ca oamenii să se aboneze la ziar.

Ecaterina Gornea, com. Bulboci, r-nul Soroca, 72 de ani.
Eu citesc ziarul de mult timp, poate și de 15 ani. Unicul ziar la care noi toată vremea ne abonăm. Soțul citește pagină cu pagină, cuvânt în cuvânt cele ale domnului Octavian și celorlalți.

Totul este în ziar - și rețete culinare, și politică pe larg. Fiți fideli până la capăt! Dorim sănătate multă și curaj!

Valentina Țurcan, s. Petreni, r-nul Drochia, 41 de ani
Suntem abonați de mult timp la mai multe gazete. Eu lucrez ca poștaș și ne abonăm la cele mai interesante ziare. TIMPUL are cele mai interesante subiecte, mai ales că ziarul e mare și voluminos. Vă urăm sănătate!

Elena Donțu, s. Saharna, r-nul Rezina, 58 de ani
Mie îmi place absolut totul. Îl citesc pe Țâcu, a doua pagină a lui Silviu Tănase și îmi plac articolele lui Păduraru și Lia Ciutac. Îl iau seara după ce vin din câmp, mă uit și răsfoiesc. Mi-aș dori să citesc mai multă istorie.

Cititorii trebuie să se aboneze la TIMPUL, să-l citească și să fie patrioți ai neamului, căci te doare sufletul când auzi că nu ne trebuie limba română și altele. Sunt de acord 100% cu Unirea.

Elena Caracovscaia, s. Hirișeni, r-nul Telenești, 54 de ani
Sunt abonată de vreo 3-4 ani, pentru că este interesant. Când primesc ziarul, eu mă uit la integrame și la horoscop. Mi-aș dori să scrieți mai mult despre copii, despre școală, despre violența domestică. Chiar am avut un caz aici, când vecinii își băteau fetița de clasa a 8-a și am apelat la Chișinău, apoi s-a făcut regulă. A venit asistenta socială, primarul. Fata a stat la centrul de plasament, apoi la tabără. Apoi autoritățile le-au spus părinților să creeze condiții de trai fetiței. I-au făcut o cameră aparte, acum o îngrijesc.

Vasile Matei, Cimișlia, 72 de ani
Eu citesc TIMPUL de când a fost lansat, adică de 15 ani. Citesc totul, în special materialele politice – pe Țâcu și Tănase. Doresc sănătate tuturor colaboratorilor ziarului și succese. Sunt niște oameni deștepți, sinceri. Felicitări redactorului-șef!

Anton Rusu, s. Ciuciulea, r-nul Glodeni

Am ales TIMPUL de 4 ani pentru că mi-e drag. Citesc și politic, și tot. Îmi plac articolele lui Constantin Tănase, ale lui Pavel Păduraru și alții. Îmi plac articolele despre istorie ale lui Iurie Colesnic. Câteodată unele chestiuni se repetă de la televizor, dar în general, e bine.

Mihail Țurcan, s. Tocuz, r-nul Căușeni, 75 de ani
Citesc ziarul din 2003. Îmi place adevărul și cât de bine argumentează domnul Tănase chestiunile de la guvernare. Eu colaborez cu ziarul și am expediat o scrisoare despre Unirea TV în care am argumentat cât de necesară este această televiziune.

Ne-am dori mai multe materiale despre viața oamenilor sărmani din teritoriu. Guvernanții nu știu că viața în republică este mizeră.
Nu demult am fost în deplasare în România datorită unioniștilor. Timp de trei zile am văzut diferența. România, după Ceaușescu s-a dus spre civilizația europeană, dar noi, 25 de ani, am bătut pasul pe loc. Ce avem acum - sărăcie, discriminare în lege, vai de capul oamenilor! Chiar mâine mă duc la Procuratură să depun o plângere pentru că oamenii din sat sunt deposedați ilegal de terenuri.

Dorim tuturor să fie în pas cu viața, asta înseamnă că trebuie să citească, să consulte să audieze canalele noastre românești, nu cele moscovite.

Referitor la călătoria peste Prut, întorcându-ne deja din deplasare, am citit cu toții în glas, paginile despre Unire din ziarul TIMPUL. Oamenii aplaudau, erau entuziasmați! 

Un articol de: Georgeta Carasiucenco Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 14:08

Uniunea Europeană și-a asigurat 300 de milioane de doze din vaccinul Sanofi-GSK

Uniunea Europeană și-a asigurat 300 de milioane de doze din vaccinul Sanofi-GSK

Uniunea Europeană a convenit achiziționarea unui potențial vaccin anti-covid cu Sanofi și GSK în al doilea astfel de acord pentru asigurarea de astfel de doze, în condițiile în care se apropie termenul limită pentru înscrierea în programul de achiziționare de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 09:15

Socialistul Corneliu Furculiță recunoaște că în „marea” Uniune Sovietică veceurile din curtea școlii erau într-o stare catastrofală

Socialistul Corneliu Furculiță recunoaște că în „marea” Uniune Sovietică veceurile din curtea școlii erau într-o stare catastrofală Foto: simbol

Corneliu Furculiță lasă să se înțeleagă că WC-urile din timpul URSS erau într-o stare deplorabilă. Deputatul PSRM a învătat la școala din satul Sadova, actualul raion Călărași pe care a terminat-o în anul 1986. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 09:04

Moldova (n-)are viitor?! / În doar patru ani populația a SCĂZUT cu 170 de mii de oameni. Doar anul trecut au plecat 40 de mii de cetățeni apți de muncă, iar asta este aproape egal cu populația unui raion

Moldova (n-)are viitor?! / În doar patru ani populația a SCĂZUT cu 170 de mii de oameni. Doar anul trecut au plecat 40 de mii de cetățeni apți de muncă, iar asta este aproape egal cu populația unui raion

Tinerii continuă să plece în număr mare din Moldova, iar motivele principale ale acestei decizii sunt șomajul, salariile mici și incertitudinea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 08:37

alegeri 2020 Alexandru Tănase comentează circulara expediată de CEC: „Nu are NICIO VALOARE juridică. E o pierdere de timp”

Alexandru Tănase comentează circulara expediată de CEC: „Nu are NICIO VALOARE juridică. E o pierdere de timp”

Circulara Comisiei Electorale Centrale (CEC), care interzice partidelor să finanțeze campaniile candidaților înaintați, nu are valoare juridică. Asta a declarat Alexandru Tănase, ex-președintele Curții Constituționale în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 07:28

Suspiciune de fraudă la vaccinul rusesc / Forbes: Au fabricat rușii date despre producerea vaccinului lor Covid-19?

Suspiciune de fraudă la vaccinul rusesc / Forbes: Au fabricat rușii date despre producerea vaccinului lor Covid-19?

Săptămâna trecută, o echipă de oameni de știință ruși a publicat rezultatele primelor două faze a procesului de fabricare a unui nou vaccin anti-Covid-19 dezvoltat în Rusia care ridică mai multe semne de întrebare și care a atras atenția mai multor oameni de...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 18 Septembrie 2020, ora: 04:25

(REȚETA ZILEI) Mâncare de gutui cu pui

(REȚETA ZILEI) Mâncare de gutui cu pui

Asocierea dintre fructe şi carne este una ingeniosă. Încearcă această reţetă, cu siguranţă o vei repeta.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 18 Septembrie 2020, ora: 01:58

Horoscop 18 septembrie 2020. Oboseala se resimte la final de săptămână

Horoscop 18 septembrie 2020. Oboseala se resimte la final de săptămână

Horoscop 18 septembrie 2020. După o săptămână plină cu activități de tot felul, în sfârșit a venit timpul pentru o binemeritată odihnă. Oboseala se resimte din plin, iar nevoia de pauză este tot mai acută. Dintre toate zodiile, cei mai fresh sunt nativii în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 01:47

„Vrei să bei cu 5 lei?” Un bărbat din Bălți vinde printre gard alcool contrafăcut / VIDEO

„Vrei să bei cu 5 lei?” Un bărbat din Bălți vinde printre gard alcool contrafăcut / VIDEO

De-i cald, de plouă, de bate vântul, alcoolul ieftin și fără acte de proveninență se vinde ca pâinea caldă într-o curte din orașul Bălți. Un bărbat și-a făcut un punct de comercializare a alcoolului contrafăcut chiar după gard. 100 de grame de vodcă sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 18 Septembrie 2020, ora: 00:50

Prognoza METEO. Schimbări radicale: temperaturile scad brusc

Prognoza METEO. Schimbări radicale: temperaturile scad brusc

Pentru astăzi meteorologii prevăd maxime de +26..+29 de grade Celsius în nord, +27..+30 de grade în centru și +28..+31 de grade în sud.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 17 Septembrie 2020, ora: 12:49

VIDEO: Cum sunt făcute conservele de TON - Mai mănânci după ce vezi asta?

VIDEO: Cum sunt făcute conservele de TON - Mai mănânci după ce vezi asta?

 Te-ai întrebat vreodată cum sunt fabricate conservele de ton? Acum poți vedea imagini rare dintr-o fabrică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2020, ora: 12:45

Tariful la gaz ar urma să scadă cu exact o lună înainte de turul 1 al alegerilor

Tariful la gaz ar urma să scadă cu exact o lună înainte de turul 1 al alegerilor Foto: simbol

Consumatorii vor plăti mai puțin pentru gazele naturale începând cu luna viitoare. Întreprinderea Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să reducă tarifele la combustibilul albastru.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2020, ora: 12:40

„Zâmbește, e gratis” i-a câștigat pe Stamate și Nagacevschi, în toate instanțele naționale. Dumitru Țîra: „Le mulțumesc pentru această experiență”

„Zâmbește, e gratis” i-a câștigat pe Stamate și Nagacevschi, în toate instanțele naționale. Dumitru Țîra: „Le mulțumesc pentru această experiență”

Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție (CSJ), examinând recursul Ministerului Justiției la cererea de chemare în judecată depusă de Dumitru Țîra cu privire la contestarea unui act administrativ al instituției, l-a declarat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2020, ora: 12:36

FOTO. O toaletă dintr-o şcoală din R. Moldova, inaugurată cu tăierea panglicii roşii. Oficialii au fost întâlniţi cu pâine şi sare

FOTO. O toaletă dintr-o şcoală din R. Moldova, inaugurată cu tăierea panglicii roşii. Oficialii au fost întâlniţi cu pâine şi sare

Deschiderea unui grup sanitar în Gimnaziul din satul Hiliuţi, raionul Râşcani, a devenit prilej pentru câţiva oficiali de a tăia panglica roşie cu această ocazie. La inaugurarea WC-ului au participat primarul satului, Alexandru Sandu, deputatul socialist Vladimir...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)