Eveniment

„Zile bune”, bere şi fotbal de excepţie în centrul Chişinăului

Totuşi, s-au învăţat ai noştri să organizeze sărbători! Nu neapărat oficiale şi pompoase, dar sărbători adevărate, frumoase şi colorate! În weekend, pe 25 şi 26 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale locuitorii din Chişinău au sărbătorit berea în cadrul festivalului „Zile bune”, organizat de compania „EFES Vitanta Moldova Brewery”.

Noi, cetăţenii moldoveni, putem să ne mândrim nu doar cu faptul că avem cel mai bun vin din lume, dar şi că avem o fabrică şi o bere extraordinară, care poate să facă cu succes concurenţă celei germane. Zic asta în cunoştiinţă de cauză, fiind un mare iubitor de bere. Apropo, la această sărbătoare, pe lângă faptul că toată lumea şi-a potolit setea de bere, a avut ocazia să comunice cu prietenii, dar şi să-şi măsoare puterile în diferite competiţii sportive. Plimbându-te la iarmarocul meşterilor populari, a fost uşor să fii absorbit de atmosfera secolului XVIII, să simţi emoţiile acelor vremuri, dar şi să guşti berea tradiţională făcută de strămoşii noştri. Totuşi, berea noastră împlineşte 140 de ani. Aceste tradiţii rămân istorie, însă cu siguranţă fiecare moldovean are o relaţie specială cu aceste tradiţii, respectându-le cu sfinţenie. Oaspeţii evenimentului au fost întâmpinaţi cu o altă surpriză – evoluţia starului internaţional al muzicii funk, Inusa Dawuda, cântăreţ, saxofonist şi artist cu un stil deosebit.

„Am fost la mai multe festivaluri ale berii din Germania, întrucât sora mea locuieşte acolo, am reuşit să ajung chiar şi la celebrul Oktoberfest, dar pot zice cu toată sinceritatea că festivalul nostru nu a fost cu nimic mai prejos! Mai mult, a fost şi mai distractiv – atmosfera e una familiară, iar berea bună merită toate cuvintele de laudă”, spune Dmitri Nikolaev, unul dintre oaspeţii evenimentului.
Un alt vizitator al festivalului, Vladimir Rusu, ne-a spus că este un mare iubitor de bere, iar „berea într-o companie atât de prietenoasă şi într-o atmosferă atât de familiară – e ceea de ce aveam nevoie”.

Şi-apoi, ce fel de bere fără fotbal? Organizatorii festivalului au avut grijă şi de acest aspect. Seara târziu, oaspeţii evenimentului au avut ocazia să urmărească pe două ecrane mari finala Ligii Campionilor – cluburile germane Bayern şi Borussia au oferit publicului un adevărat spectacol! Păcat doar că Piaţa Marii Adunări Naţionale nu a putut găzdui toţi iubitorii de fotbal, unii dintr ei au urmărit cu halba de bere în mână meciul anului de pe …asfalt. Ştiu moldovenii noştri să susţină echipele de fotbal nu mai rău ca în Germania. Ce-i drept, susţinătorii Bayern-ului s-au dovedit a fi mai mulţi, dar acest fapt nu i-a încurcat pe suporterii din ambele tabere să savureze plăcerea unui fotbal adevărat.

Şi a doua zi a festivalului a fost una reuşită. Pe lângă cantitatea imensă de bere, vizitatorii au avut ocazia să-şi potolească pofta cu produse din carne şi legume la un preţ accesibil. Mai mult de atât, aceştia au savurat berea şi aperitivele sub ritmul melodiilor cântate live de formaţiile FurioSnails, Gândul Mâţei, dar şi de interpreţii Ionel Istrati, Aliona Moon, Olya Tira, Cătălin Josan şi Pasha Parfeni, care au evoluat în cadrul festivalului culorilor „Holi Fest”, organizat în premieră absolută la Chişinău.

Festivalul „Zile Bune” a fost un adevărat cadou pentru iubitorii de bere ai oraşului. Ţinând cont de diversitatea programului, putem zice că acesta a fost un eveniment unic în istoria berii din Moldova, care, iată, a ajuns la 140 de ani. Festivalul a strâns în acelaşi loc toţi oamenii buni, care au sărbătorit timp de două zile veselia. De ce? Pentru că au meritat. „Renaşterea frumoasei tradiţii de oganizare a festivalului berii e un fel de promovare pentru noi. Moldova, alături de alte ţări europene, se poate mândri cu o istorie bogată de producere a berii, iar datoria noastră, în calitate de producător principal de bere, e să păstrăm şi să dezvoltăm aceste tradiţii”, a subliniat directorul general al companiei „Efes Vitanta Moldova Brewery”, Kamil Yazici.

Trebuie să menţionăm că un festival de o asemenea anvergură se desfăşoară în premieră în Chişinău. Însă compania „Efes Vitanta Brewery” promite că va contribui şi pe viitor la promovarea culturii consumului de bere în Moldova, iar festivalul „Zile bune” va deveni pentru Chişinău o adevărată tradiţie. Iar noi, iubitorii berii bune, vom aştepta următoarele sărbători şi surprize din partea companiei „Efes Vitanta Brewery”. Berea preferată într-o companie bună nu poate fi înlocuită cu nimic în lume!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *