Social

Zilele Diasporei vor fi organizate anual în luna august

Evenimentele se vor desfăşura pe întreg teritoriul țării, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniştri.

Scopul principal al Zilelor Diasporei este asigurarea dialogului la nivel de diasporă-țară, pe de o parte și țară-diasporă pe de altă parte, mobilizarea asociațiilor din diasporă în procesul de promovare a Republicii Moldova prin acțiuni comune menite să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării.

Decizia a fost luată la solicitarea reprezentanţilor diasporei moldoveneşti din diferite ţări, care au menţionat necesitatea stabilirii unei perioade fixe pentru Zilele Diasporei, luând în calcul şi experienţa anilor 2014-2015.

Documentul mai prevede instituirea Comitetului organizatoric, din care vor face parte reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Ministerelor Afacerilor Externe, al Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, al Educaţiei, Culturii şi al Tineretului şi Sportului. Comitetul va acţiona în comun cu alte ministere şi autorităţi administrative centrale şi locale, în vederea bunei desfăşurări a Zilelor Diasporei.

Cheltuielile ce ţin de organizarea Zilelor Diasporei vor fi acoperite din contul alocaţiilor bugetare, aprobate anual de Cancelaria de Stat, precum şi din surse financiare provenite din sponsorizări.

Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *