Internațional

Zimbru şi Sheriff conduc topul Diviziei Naţionale

Ediţia 2010-2011 a campionatului republican a fost inaugurată sâmbătă la Tiraspol, unde s-au confruntat cele două formaţii din localitate Sheriff şi FC Tiraspol. De remarcat că această partidă urma să aibă loc duminică, însă a fost devansată cu o zi, la solicitarea formaţiei-campioane, care miercuri are de jucat un meci din prima manşă a etapei a treia preliminară din Liga Campionilor Europeni, cu Dinamo Zagreb (Croaţia).

Luând în consideraţie că au jucat contra „surorii” mai mici, antrenorul Andrei Sosniţchi, şi-a menajat câţiva jucători în meciul cu concitadinii săi, însă, chiar şi în aceste condiţii Sheriff a reuşit să se impună cu un concludent 3-0. Semnificativ este faptul că toate trei reuşite au fost consemnate în mitanul secund. Imediat după revenirea de la cabine, juniorul Haciaturov a deschis tabela, iar peste numai cinci minute, Eduard Hoderean reuşeşte să dubleze tabela. Scorul final, şi prima victorie din actuala ediţie au fost stabilite de brazilianul Jymmy Franca, în minutul 76. De remarcat că, pentru a proteja principala arenă a stadionului „Sheriff”, meciul s-a disputat pe terenul de antrenament, şi, spre deosebire de partidele disputate a doua zi, spectatorii nu au putut asista la joc.

Meciurile de duminică au fost mult mai interesante şi s-au disputat în prezenţa unui număr mare de suporteri, or, se ştie, fotbalul fără microbişti în tribune, este precum mâncarea fără condimente.

La Orhei, debutanta FC Costuleni, care-şi va găzdui adversarele pe stadionul Complexului Sportiv Raional din această localitate, a jucat cu „ciuca bătăilor” din sezonul precedent, Nistru Otaci. Antrenaţi de Ilie Vieru, jucătorii de la Costuleni au dominat cvasitotal prima parte a jocului şi au plecat la vestiare cu un confortabil 2-0. În minutul 15 Tudor Starciuc a marcat primul gol al costulenenilor în Divizia Naţională, iar spre finalul reprizei, Eduard Tamaşcov a înscris pentru 2-0. În mitanul secund, otăcenii au egalat cursul jocului, şi jucătorul de culoare Belle a reuşit golul de onoare în minutul 70. 2-1, şi FC Costuleni îşi trece în cont prima victorie din eşalonul superior al fotbalului moldovenesc.

Cele mai puţine goluri din cele patru meciuri disputate până ieri, doar unul, a fost marcat la Ghidighici, în meciul dintre Rapid din localitate şi Milsami Orhei. Milsami este succesoarea fostei Viitorul, care şi-a schimbat denumirea cu doar câteva zile înaintea campionatului. Ambele formaţii au în lot jucători experimentaţi, care şi-au perfecţionat măiestria la cluburi puternice din R. Moldova şi din străinătate. Doar câteva nume – Alexandru Chirilov, Iurie Livandovschi, Vitalie Manaliu, Maxim Franţuz (la Rapid), respectiv Eduard Grosu, Adrian Sosnovschi, Iurie Osipenco, Valeriu Onila (la Milsami). Meciul de la Ghidighici a fost unul echilibrat, fără mari ocazii de poartă. Unicul gol a survenit în minutul 37, când, Grigoriţă a profitat de o busculadă în careul gazdelor.

O veritabilă sărbătoare fotbalistică a avut loc şi la Suruceni. Deşi echipa Sfântul Gheorghe din localitate nu a reuşit să-şi apere buturile porţii în faţa formaţiei Zimbru Chişinău, suporterii locali, au rămas mulţumiţi de fotbalul prestat pe stadionul din localitate. Meciul s-a încheiat cu 3-0, golurile fiind înscrise de Oleg Andronic (minutul 5), Sergiu Cojocari (53), şi Victor Berco (68).

Astăzi se dispută meciurile Dacia Chişinău – Găgăuzia Comrat, Academia UTM Chişinău – Olimpia Bălţi şi Dinamo Tighina – Iskra-Stal Râbniţa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *