Imaginea unei ţări este influenţată de prestigiul ei, iar prestigiul este o marfă sensibilă: se acumulează greu şi se pierde foarte repede.
Una din favoritele metode de purtare a negocierilor de factură sovietică a fost sintetizată în următoarea formulă: punem un bolovan în drum pe care nu-l putem muta decât noi,...
Scena politică din Chişinău s-a întors la nivelul anului 2010: este nevoie de o nouă negociere pentru un acord de guvernare.
În voievodatul medieval al Moldovei domnitorul suit pe tron avea o primă grijă: să îi căsăpească pe toţi cei care i-ar fi putut primejdui domnia, fie ei fraţi, unchi sau verişori.
Mulţumită presei europene a apărut şi unicornul românesc, deşi este drept că are două coarne în loc de unul.
La Chişinău apar din ce în ce mai mulţi eurosceptici.
Moscova nu a uitat nicio secundă istmul ponto-baltic, iar în 2013 îşi continuă presiunile pentru a obţine o serie de înţelegeri cu maximum de profit.
Gigantica factură „Gazprom” de pe masa guvernului de la Kiev nu este o simplă chestiune comercială.
Pentru un străin care nu cunoaşte vorba „unde dai şi unde crapă", evenimentele lunii ianuarie 2013 din politica internă de la Chişinău ar părea cu totul de neînţeles.
Parteneriatul Estic este condamnat de toată lumea: cei grăbiţi spun că merge prea încet, cei mai leneşi spun că merge prea repede.
După ce Guvernul Ucrainei a încheiat contractul cu „Shell” pentru exploatarea gazelor de şist, toată lumea aştepta replica de la Moscova. Şi iată că buzduganul nu a...
Eventuala exploatare a gazelor de șist în Europa este de natură să scoată din sărite Gazprom, gigantul energetic de la Moscova – de aici și o mulțime de turbulențe sociale care...
Discursul premierului David Cameron care a anunțat un posibil referendum privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a stârnit emoții și bucurii false.