Astăzi 18 Ianuarie 2019, Vineri - Ultima actualizare la 17 Ianuarie 2019
Abonamente

Moldova 13 Aprilie 2016, ora: 16:30

Organizațiile societăţii civile solicită Parlamentului Republicii Moldova să organizeze consultări publice în vederea identificării candidaţilor pentru funcţia de membru al CEC. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 13 Aprilie 2016, ora: 15:34

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a dat un răspuns trimisului special al Ministerul de Externe al FR, Serghei Gubarev care a declarat că munițiile armatei a XIV rămase în Transnistria nu pot fi evacuate, pentru că în Ucraina, țară de tranzit, e un...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 11 Aprilie 2016, ora: 17:45

Primarii, gata de proteste: Cerem descentralizare și oprirea presiunilor asupra aleșilor locali pe criterii politice

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), organizație reprezentativă a APL, a decis să convoace, în data de 21 aprilie, Adunarea Generală a APL, în cadrul căreia va fi luată decizia consolidată în privința organizării și desfășurării unor ample acțiuni...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 9 Aprilie 2016, ora: 09:50

Deputații au votat astăzi candidatura lui Eduard Răducan la funcția de director al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP).

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2016, ora: 15:25

Europarlamentarul Siegfried Mureşan spune că acum o eventuală discuţie despre aderare nu ar fi în folosul Republicii Moldova, fiindcă Europa însăşi nu este pregătită de extindere. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2016, ora: 14:30

Fostul premier al României şi membrul Parlamentului European, Theodor Stolojan, afirmă că progresul unei ţări este legat de mai mulţi factori, dar în primul rând, de o stabilitate politică. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2016, ora: 14:14

36 de inspectori vamali au fost sancționați disciplinar pentru nerespectarea legislației ce vizează perceperea taxei pentru folosirea drumurilor din R. Moldova, de către autovehiculele înmatriculate în străinătate (vinieta), a anunțat astăzi Serviciul Vamal. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2016, ora: 11:43

Trupele ruse care păzesc depozitele de armament de la Colbasna, regiunea transnistreană, vor pleca după ce problema retragerii va fi rezolvată, a declarat marți trimisul special al Ministerul de Externe al FR, Serghei Gubarev.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Aprilie 2016, ora: 14:52

O companie din România va efectua aerofotografiere a teritoriului Republicii Moldova în aprilie – mai 2016, aspect care a stârnit îngrijorarea rușilor.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Aprilie 2016, ora: 09:41

Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri o întrevedere cu o Delegație de reprezentanţi ai mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Aprilie 2016, ora: 07:55

Ambasadorul SUA în Moldova: decizia CC privind alegerea directă a șefului statului este BENEFICĂ

Ambasadorul SUA în Moldova: decizia CC privind alegerea directă a șefului statului este BENEFICĂ

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit, a spus într-un interviu acordat Europei Libere și postului de televiziune Moldova 1 (M1) că oricât de controversată ar părea, decizia Curţii Constituţionale de a se reveni la alegerea directă a şefului...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Aprilie 2016, ora: 16:10

În urma respingerii de către Comisia Electorală Centrală a inițiativei de organizare a unui referendum național privind modificarea Constituției, reprezentanții Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” anunță reluarea protestelor masive împotriva actualei...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Aprilie 2016, ora: 14:24

Locuitorii din regiunea transnistreană vor participa pe 11 decembrie la aşa-zisele alegeri prezidenţiale în cadrul cărora urmează să fie ales un nou lider la Tiraspol. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Aprilie 2016, ora: 11:34

Partidul politic „Dreapta” a lansat în Europa primele acţiuni menite „să încurajeze înfăptuirea unirii Republicii Moldova cu România şi să internaţionalizeze acest deziderat”.  

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 15 Ianuarie 2019, de Moni Stănilă

Zgomotul lucrurilor în cădere

Dacă tot mi-a plăcut în mod deosebit „Forma ruinelor” semnată de Juan Gabriel Vasquez, am comandat repede și „Zgomotul lucrurilor în cădere”, primul volum tradus în limba română al autorului.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 3 Ianuarie 2019, de Răzvan Munteanu

Americanii se retrag din Siria. Care sunt implicațiile?

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat în această săptămână că țara sa va retrage soldații americani, aflați pe frontul din Siria. Cei peste 2000 de soldați vor urma să părăsească statul arab în următoarele două luni, ca urmare a unei decizii care a uimit majoritatea...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 2 Ianuarie 2019, de Moni Stănilă

Să închidem ochii ca să vedem

Suntem în pragul Nașterii Domnului. Zi de adevărată bucurie duhovnicească. O zi în care apar, cum am mai spus, zorii mântuirii noastre.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 29 Decembrie 2018, de Constantin Tănase

Povara prosoapelor noastre

Când spre sfârșitul deceniului trecut idolii sacrosancți ai comunismului începuseră a se prăbuși unul după altul, nici nu ne dădusem seama că locul lor va fi repede ocupat de alți idoli.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Decembrie 2018, de Moni Stănilă

O sută de ani de la miracolul istoriei

În 1916, când România intra în război, nu putea cere Basarabia pentru că Rusia făcea parte din forțele Antantei.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Decembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Populism, fake news și război hibrid

Paradigma războiului modern s-a transformat foarte mult, iar evenimentele recente din Ucraina au arătat că elementele de natură nonmilitară sunt la fel de importante și mult mai des utilizate, decât acțiunile militare clasice.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Decembrie 2018, de Moni Stănilă

1 decembrie la Uniunea Scriitorilor

Cred că modul în care s-a sărbătorit Centenarul la Uniunea Scriitorilor din Moldova a fost unul din cele mai emoționante momente. Sincer, fără discursuri goale, perfect pentru importanța zilei.

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)