Astăzi 22 Aprilie 2019, Luni - Ultima actualizare la 21 Aprilie 2019
Abonamente

Moldova 13 Aprilie 2016, ora: 16:30

Organizațiile societăţii civile solicită Parlamentului Republicii Moldova să organizeze consultări publice în vederea identificării candidaţilor pentru funcţia de membru al CEC. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 13 Aprilie 2016, ora: 15:34

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a dat un răspuns trimisului special al Ministerul de Externe al FR, Serghei Gubarev care a declarat că munițiile armatei a XIV rămase în Transnistria nu pot fi evacuate, pentru că în Ucraina, țară de tranzit, e un...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 11 Aprilie 2016, ora: 17:45

Primarii, gata de proteste: Cerem descentralizare și oprirea presiunilor asupra aleșilor locali pe criterii politice

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), organizație reprezentativă a APL, a decis să convoace, în data de 21 aprilie, Adunarea Generală a APL, în cadrul căreia va fi luată decizia consolidată în privința organizării și desfășurării unor ample acțiuni...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 9 Aprilie 2016, ora: 09:50

Deputații au votat astăzi candidatura lui Eduard Răducan la funcția de director al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP).

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2016, ora: 15:25

Europarlamentarul Siegfried Mureşan spune că acum o eventuală discuţie despre aderare nu ar fi în folosul Republicii Moldova, fiindcă Europa însăşi nu este pregătită de extindere. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2016, ora: 14:30

Fostul premier al României şi membrul Parlamentului European, Theodor Stolojan, afirmă că progresul unei ţări este legat de mai mulţi factori, dar în primul rând, de o stabilitate politică. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2016, ora: 14:14

36 de inspectori vamali au fost sancționați disciplinar pentru nerespectarea legislației ce vizează perceperea taxei pentru folosirea drumurilor din R. Moldova, de către autovehiculele înmatriculate în străinătate (vinieta), a anunțat astăzi Serviciul Vamal. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 8 Aprilie 2016, ora: 11:43

Trupele ruse care păzesc depozitele de armament de la Colbasna, regiunea transnistreană, vor pleca după ce problema retragerii va fi rezolvată, a declarat marți trimisul special al Ministerul de Externe al FR, Serghei Gubarev.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Aprilie 2016, ora: 14:52

O companie din România va efectua aerofotografiere a teritoriului Republicii Moldova în aprilie – mai 2016, aspect care a stârnit îngrijorarea rușilor.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Aprilie 2016, ora: 09:41

Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri o întrevedere cu o Delegație de reprezentanţi ai mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Aprilie 2016, ora: 07:55

Ambasadorul SUA în Moldova: decizia CC privind alegerea directă a șefului statului este BENEFICĂ

Ambasadorul SUA în Moldova: decizia CC privind alegerea directă a șefului statului este BENEFICĂ

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit, a spus într-un interviu acordat Europei Libere și postului de televiziune Moldova 1 (M1) că oricât de controversată ar părea, decizia Curţii Constituţionale de a se reveni la alegerea directă a şefului...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Aprilie 2016, ora: 16:10

În urma respingerii de către Comisia Electorală Centrală a inițiativei de organizare a unui referendum național privind modificarea Constituției, reprezentanții Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” anunță reluarea protestelor masive împotriva actualei...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Aprilie 2016, ora: 14:24

Locuitorii din regiunea transnistreană vor participa pe 11 decembrie la aşa-zisele alegeri prezidenţiale în cadrul cărora urmează să fie ales un nou lider la Tiraspol. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Aprilie 2016, ora: 11:34

Partidul politic „Dreapta” a lansat în Europa primele acţiuni menite „să încurajeze înfăptuirea unirii Republicii Moldova cu România şi să internaţionalizeze acest deziderat”.  

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 20 Aprilie 2019, de Constantin Tănase

Comunismul e un verb activ

Sâmbătă, C. Starîș, purtătorul de fes și de interes al lui Voronin și al rușilor, a început „Rezonans”-ul cu o informație pe care a citit-o cu o nedisimulată mândrie: săptămâna trecută a vizitat Chișinăul secretarul executiv al CSI, V. Rușailo.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 20 Aprilie 2019, de Mihaela Culcinschi

Orfanul din estul Europei

El trebuie dus de mânuță, în fiece dimineață, ca orice copil, în drum spre grădiniță. Înainte de a ajunge la doamna educatoare, uneori este cazul să-i arăți din deget, să-i explici că e foarte bine, mai întâi de toate pentru el, să fie cuminte (sau cu minte), alături...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Aprilie 2019, de Moni Stănilă

Joaca de-a votatul

Vă amintiți cu siguranță anii în care Republica Moldova nu avea președinte pentru că aleșii poporului nu se descurcau să facă înțelegerea necesară.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Aprilie 2019, de Moni Stănilă

Literatura contemporană – o problemă în învățământ

După ce anul trecut la Bacalaureat au fost lacrimi multe și colorate, din pricina textelor alese, anul acesta s-a reînceput plânsul cu prilejul simulărilor pentru același examen.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Aprilie 2019, de Moni Stănilă

Mărturisire de credință

A trecut deja și Duminica Sfintei Cruci. Practic putem spune că a trecut jumătate din post. Pentru că ne-am obișnuit să spunem postul de patruzeci de zile, fără să ne întrebăm de ce anume acest post are de fapt mai mult de atât.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 17 Aprilie 2019, de Moni Stănilă

Cine are dreptul să fie discriminat?

Parcă nici nu îmi vine să cred cum au evoluat conflictele de limbă de pe acest pământ, numit astăzi Republica Moldova (și înregistrat în ultimul secol sub alte trei denumiri).

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Aprilie 2019, de Mihaela Culcinschi

1 aprilie, ziua păcălelilor sau doliu național?

Un coleg de facultate mi-a spus zilele trecute că sunt exmatriculată. Am rămas fără grai și doar după câteva secunde mi s-a deschis gura. „Cum?!”, zic, fără să-mi vină să cred cele auzite. Și el a continuat: „Tu ești o studentă bună, dar nu știu cum s-a...

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)