Astăzi 25 August 2019, Duminică - Ultima actualizare la 24 August 2019
Abonamente

UE / Nato 7 Octombrie 2016, ora: 09:59

UPDATE 08.00: Liderul UKIP Nigel Farage a anunțat că va declanșa o anchetă internă în legătură cu altercația dintre cei doi eurodeputați, informează Agerpres.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 5 Octombrie 2016, ora: 09:52

Londra nu trebuie să se aştepte la niciun fel de negocieri cu Uniunea Europeană înaintea declanşării procedurii formale privind Brexit, afirmă un oficial guvernamental german, avertizând Marea Britanie că, dacă va vrea menţinerea accesului la piaţa comunitară, va trebui să...

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 5 Octombrie 2016, ora: 09:25

Guvernul Marii Britanii va analiza posibilitatea modificării legislaţiei pentru a îngreuna procedurile care le permit companiilor să angajeze cetăţeni străini, în cadrul eforturilor de limitare a imigraţiei, informează site-ul agenţiei Reuters. 

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 4 Octombrie 2016, ora: 08:32

Guvernele din UE s-au plans că planul premierul britanic Theresa May de a începe negocierile pentru Brexit din aprilie nu oferă destule detalii şi că nu va putea porni discuţiile informale pe care le doreşte înainte de acel termen, scrie Bloomberg.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 3 Octombrie 2016, ora: 09:38

Marea Britanie va dori să aplice unele reglementări europene și după ce va părăsi efectiv Uniunea Europeană, printre normele ce ar putea fi menținute fiind cele care privesc drepturile lucrătorilor și mediul înconjurător, a declarat duminică ministrul britanic al...

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 21 Septembrie 2016, ora: 08:27

Uniunea Europeană nu consideră legitime alegerile de duminică din Crimeea, peninsula anexata de către Rusia. Susținerea de către UE a suveranitatii și integritatii teritoriale a Ucrainei rămâne neschimbată, a declarat Federica Mogherini, șeful diplomației europene.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 20 Septembrie 2016, ora: 10:06

Cel puţin 135 de şefi de stat şi de guvern vor participa, începând de marţi, la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU, care va deveni timp de o săptămâna epicentrul diplomaţiei mondiale, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 20 Septembrie 2016, ora: 08:57

Robert Fico, premierul Slovaciei, a declarat că Uniunea Europeană se va asigura că procesul de ieşire al Marii Britanii din Blocul comunitar va fi unul "extrem de dureros", informează site-ul ziarului britanic The Independent. 

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 19 Septembrie 2016, ora: 09:39

Europa lui Jean-Claude Junker este diferită de Europa lui Donald Tusk. Acesta din urmă, care este preşedintele Consiliului European, crede că UE are nevoie de timp să-şi lingă rănile şi că puterea ar trebui să se întoarcă de la Bruxelles la guvernele naţionale.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 19 Septembrie 2016, ora: 09:32

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a întâlnit duminică cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, informează Xinhua. Cei trei au discutat probleme legate de refugiați și migrație, precum și de...

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 18 Septembrie 2016, ora: 09:51

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a reunit sâmbătă seară timp de o ora, pentru a discuta loviturile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA în Siria, care ar fi ucis câteva zeci de militari sirieni, consemnează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 17 Septembrie 2016, ora: 08:37

Reuniunea de la Bratislava nu a reuşit să modifice politicile "autodistrugătoare şi naive" în materie de imigraţie ale Uniunii Europene, a regretat premierul Ungariei, Viktor Orban, citat de Reuters. 

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 17 Septembrie 2016, ora: 08:05

După Marea Britanie, toţi ochii sunt acum aţintiţi asupra unei alte ţări, unul dintre cele şase state fondatoare, care ar putea fi al doilea membru care deschide uşa ieşirii din UE.

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 17 Septembrie 2016, ora: 08:02

Germania şi Franţa vor colabora "intens" pentru a obţine "succesul" Uniunii Europene, afirmă cancelarul german, Angela Merkel, după summitul de la Bratislava. 

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 17 Septembrie 2016, ora: 07:55

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că unul dintre obiectivele importante ale Uniunii Europene la summitul desfășurat vineri la Bratislava este "de a nu mai permite niciodată sosirea necontrolată de refugiați", transmite EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Comentariu 23 August 2019, de Alexandru Tănase

Circ în tramvaiul Curții Constituționale

„Experimentul” de implementare a transparenței și meritocrației în procesul de formare a noii Curți Constituționale este un veritabil studiu de caz, riscând să devină antologic. Urmărind acest spectacol halucinant, despre care, dacă n-ar fi fost de plâns, ar fi fost de...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 August 2019, de Constantin Tănase

V-ați temut de România, domnilor tovarăși?

(Despre falimentul antieuropenismului guvernelor „proeuropene” din RM)

() Citeşte tot articolul

Atitudini 16 August 2019, de Dan Nicu

Întrebarea zilei: simțiți aerul libertății și depolitizării?

 „Am pornit de la ideea că vrem să aducem oameni noi, oameni care nu au mai fost în sistem. (...) Și în societate există această așteptare, ca în funcții să ajungă oameni care nu au făcut parte din sistem. Încercăm să restabilim credibilitatea instituțiilor, mai ales...

() Citeşte tot articolul

Comentariu 16 August 2019, de Moni Stănilă

Sfinții Martiri Brâncoveni

„Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.” (Matei 5; 37). 

() Citeşte tot articolul

Comentariu 15 August 2019, de George Damian

Adevărata istorie a Moldovei / Statul Moldova a dispărut în anul 1859

Statul Moldova a dispărut în anul 1859, atunci când s-a unit cu statul Valahia. Republica Moldova nu are cum să fie continuatoarea statului medieval Moldova, iar istoria acestui stat începe cu data de 27 august 1991, la declararea independenţei.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 13 August 2019, de Constantin Tănase

De ce fug moldovenii din ţara lor

Pentru mine, partea tristă a sărbătorilor naţionale constă în aceea, că mulţi, prea mulţi moldoveni, nu vor fi acasă pe 27 şi 31 august. 

() Citeşte tot articolul

Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)