Astăzi 18 Iulie 2019, Joi - Ultima actualizare la ora 17:23
Abonamente

Politică 4 Septembrie 2017, ora: 15:11

Într-un editorial pentru deschide.md, analistul politic Petru Bogatu spune că războiul hibrid al Rusiei lovește Republica Moldova din spate. Citiți în continuare o parte din editorial.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 4 Septembrie 2017, ora: 10:11

O situație ciudată se atestă în Moldova. De când funcția de șef al statului a fost preluată de un președinte pro-rus (Igor Dodon), relațiile moldo-ruse s-au înrăutățit. Logic, ar fi trebuit să se întâmple invers. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 4 Septembrie 2017, ora: 07:54

În cadrul unui interviu realizat de dw.com, lidera opoziţiei de la Chişinău, Maia Sandu, şefa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a declarat Dodon și Plahotniuc sunt capabili să izoleze statul, să chinuie oamenii până la epuizare doar ca să rămână ei în...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 Septembrie 2017, ora: 23:02

Președintele moldovean Igor Dodon a declarat din nou că nu trebuie admisă o unire a Republicii Moldova cu România adăugând că cetățenii care se pronunță împotriva statalității Moldovei trebuie declarați în afara legii. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 Septembrie 2017, ora: 12:35

Armata Statelor Unite în Europa nu este suficient de numeroasă, nici echipată sau organizată corespunzător pentru a avea o forţă de reacţie rapidă într-o confruntare cu agresiunile militare ale Rusiei, potrivit unui studiu intern citat de Politico, scrie adevarul.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 Septembrie 2017, ora: 11:02

De Ziua Armatei Naționale, fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, a venit cu un mesaj DUR pentru cei care sunt responsabili de armată, inclusiv Dodon.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 3 Septembrie 2017, ora: 10:25

Consilier de-al lui Putin: Moldova se poate UNI cu România, dacă Transnistria va fi a Rusiei

Consilier de-al lui Putin: Moldova se poate UNI cu România, dacă Transnistria va fi a Rusiei

Maxim Șevcenko, membru al Consiliului Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea societății civile și a drepturilor omului, a declarat în cadrul unui interviu pentru life.ru că există posibilitatea de unire a Transnistriei cu Rusia și Moldovei cu România. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Septembrie 2017, ora: 09:58

Unificarea Republicii Moldova cu România nu trebuie admisă, iar cetățenii care se pronunță împotriva statalității Moldovei trebuie declarați în afara legii. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 1 Septembrie 2017, ora: 16:38

O parte din deputaţii Federaţiei Ruse în continuare sfidează Constituţia Republicii Moldova şi dreptul internaţional. Unii dintre ei şi-au permis să felicite autoproclamata regiune transnistreană (teritoriu necontrolat de Chişinău) cu ocazia aşa-numitei zile a Republicii, scrie...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 29 August 2017, ora: 13:15

De obicei, de Ziua Independenţei Republicii Moldova vin cu aprecieri, mai mult sau mai puţin cu tentă istorică, încercând să fac o trecere în revistă a reuşitelor şi nereuşitelor înregistrate în aceşti ani. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 28 August 2017, ora: 08:26

Ambasadorul moldovean la Moscova Andrei Neguță a promis că Chișinăul va răspunde în câteva zile solicitării Rusiei de a nu mai cere discutarea la ONU a retragerii trupelor rusești din regiunea transnistreană. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 28 August 2017, ora: 08:14

De Ziua Independenței R.Moldova, Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, a anunțat că în zilele următoare, va depune o plângere penală la Procuratura pe numele șefului statului. Liderul PAS susține că Igor Dodon este un „trădător de țară”,...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 28 August 2017, ora: 07:14

Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Negruţă, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, în legătură cu iniţiativa Chişinăului la ONU cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria. Moscova a calificat acțiunile Chișinăului ca fiind...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 25 August 2017, ora: 13:06

Presa transnistreană anunță că pe 2 august se sărbătorește 27 de ani de la formarea așa-zisei Republici Moldovenești Nistrene. În centrul Tiraspolului va avea loc un concerc cu vedetele din regiune. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 25 August 2017, ora: 11:51

Într-un interviu pentru Europa Liberă, istoricul Gheorghe Cojocaru a menționat că Dodon încearcă cu orice preț să aducă Partidul Socialiștilor la guvernare.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)