Astăzi 16 Iunie 2019, Duminică - Ultima actualizare la ora 20:17
Abonamente

Film 26 Februarie 2014, ora: 15:05

Republica Moldova a fost sursa de inspiraţie pentru regizorul norvegian, David Kinsella, care va realiza, în vara acestui an fimul „The Ocean Iside”.

( ) Citeşte tot articolul

Film 25 Februarie 2014, ora: 13:05

Filmul lui Igor Cobileanski, La limita de jos a cerului, domină nominalizările la Premiile Gopo, cu 13 categorii bifate, urmat de Domestic (r. Adrian Sitaru) și Rocker (r. Marian Crişan)- cu câte 11 fiecare, și Poziția copilului (r. Călin Peter Netzer), cu 10 nominalizări.

( ) Citeşte tot articolul

Film 6 Ianuarie 2014, ora: 16:54

Celebrul actor francez, Gérard Depardieu, cunoscut publicului larg pentru rolul său în comedia Asterix și Obelix, a declarat că actoria nu-l mai pasionează atât de mult. 

( ) Citeşte tot articolul

Film 20 Decembrie 2013, ora: 12:36

Coproducția România-Moldova All God's Children (Toți copiii Domnului), în regia lui Adrian Popovici, a fost nominalizată la premiul pentru Cel mai bun film despre drepturile omului de către Asociația Filmului Politic (Political Film Society) de la Hollywood, alături de...

( ) Citeşte tot articolul

Film 17 Decembrie 2013, ora: 09:59

Filmul „Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a fost inclus pe lista celor patru lungmetraje considerate principalele favorite care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, informează site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter...

( ) Citeşte tot articolul

Film 10 Decembrie 2013, ora: 07:19 de Ion Macovei

Nu a durat mult de la premiera scurtmetrajului „Colecția de arome”, ca Igor Cobîleanski să vină deja cu un lungmetraj, primul, de altfel, în palmaresul regizorului moldovean, care își propune să sondeze frustrările și rănile societății moldovenești. 

( ) Citeşte tot articolul

Film 8 Decembrie 2013, ora: 12:10

Regizorul spaniol Pedro Almodóvar a fost distins sâmbătă la Berlin cu Premiul de onoare al Academiei Europene de Film, pentru contribuția sa la cinematografia mondială, transmite EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Film 3 Decembrie 2013, ora: 06:07

Acesta este cel mai dramatic video despre un Urs Grizzly, filmat vreodată. 

( ) Citeşte tot articolul

Film 26 Noiembrie 2013, ora: 13:54

Noul film „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, are premiera națională miercuri, 4 decembrie, la Cinematograful „Patria-Loteanu” din Chișinău și intră in cinematografele din capitală din 5 decembrie.

( ) Citeşte tot articolul

Film 26 Noiembrie 2013, ora: 07:09 de Ana Gherciu

După o lungă pauză, în sfârșit, am avut și noi o premieră de film. 

( ) Citeşte tot articolul

Film 19 Noiembrie 2013, ora: 12:18

O platformă online de vizionare a filmelor exclusiv românești a fost lansată recent la inițiativa Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc în parteneriat cu Administrația Fondului Cultural Național.

( ) Citeşte tot articolul

Film 11 Noiembrie 2013, ora: 11:16

Premiera așteptatului film „Culorile” va avea loc în mai puțin de două săptămâni

După mai bine de 10 ani, regizoarea Viorica Meșină a revine în forță cu un nou film despre abuzul psihologic masculin asupra femeii, o temă actuală pentru țara în care trăim. 

( ) Citeşte tot articolul

Film 4 Noiembrie 2013, ora: 15:41

Două filme semnate de regizorul moldovean Igor Cobileanski participă în acest an la Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus, Germania. 

( ) Citeşte tot articolul

Film 4 Noiembrie 2013, ora: 10:39 de Ana Gherciu

„100 de movile”, un film despre folclorul în spațiul românesc Din editia print

Primăvara anului viitor va deschide o nouă filă în cinematografia Moldovei. Este vorba despre un documentar despre muzica folclorică din spațiul cultural românesc – „100 de Movile”. 

( ) Citeşte tot articolul

Film 3 Noiembrie 2013, ora: 10:13

În perioada 1-5 noiembrie, la Chişinău se desfăşoară Festivalul Filmului Suedez, ediţia a doua, în incinta cinematografului „Gaudeamus”.

( ) Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Iunie 2019, de George Damian

OBSESIA UNIRII

Unirea Republicii Moldova cu România este o discuţie fără sfârşit.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Iunie 2019, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Iunie 2019, de Constantin Tănase

O lecție neînvățată de moldoveni: războiul ruso-finlandez din 1939

Când spui adevărul despre ruși aceștia imediat te etichetează ca „rusofob” (la care, mai adaugă „fascist”, „nazist”…). Cu riscul de a mă mai învrednici încă o dată de acest „titlu” voi lua în discuție o chestiune vădit...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2019, de George Mârzencu

Securitatea sovietică în fața Maicii Domnului, la Chiperceni

După cele două ocupații sovietice, din iunie 1940 și august 1944, o parte însemnată a basarabenilor își găsea refugiul și identitatea în biserica creștină. Este bineștiut însă faptul că regimul instalat pe baionetele roșii nu s-a împăcat cu libertatea de gândire și...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 3 Iunie 2019, de Constantin Tănase

Basarabia, o țară tragică

 Nu-mi place să scriu despre Transnistria, deoarece, când încep a medita pe marginea acestui subiect, simt că ies pe contrasens. Punctul meu de vedere asupra acestei regiuni este unul anacronic și sentimental, format sub influența „Doinei” lui Eminescu care încadra neamul...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 1 Iunie 2019, de Constantin Tănase

Povara prosoapelor noastre

Când spre sfârșitul deceniului trecut idolii sacrosancți ai comunismului începuseră a se prăbuși unul după altul, nici nu ne dădusem seama că locul lor va fi repede ocupat de alți idoli.

() Citeşte tot articolul

Comentariu 1 Iunie 2019, de George Damian

Ceauşescu şi Basarabia. Câteva concluzii

Am publicat în această săptămână (luni-joi) o serie de articole despre relaţiile dintre cele două maluri ale Prutului în perioada comunismului, încercând să le surprind printr-o cronologie a evoluţiei relaţiilor dintre Moscova şi Bucureşti în anii 1950-1989....

() Citeşte tot articolul

Cele mai citite articole Timpul.md

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)