Astăzi 21 Noiembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 09:27
Abonamente

Carte 8 Iulie 2014, ora: 06:50

Scrisă de un renumit expert în psihologie gestuală, Interpretarea gesturilor este o lucrare indispensabilă pentru toţi cei care vor să-şi cunoască mai bine prietenii, partenerul de viaţă sau colegii, pentru a reuşi să interacţioneze mai uşor cu aceştia.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 3 Iulie 2014, ora: 06:32

Auguste Baillayre (1879-1961) a fost una dintre figurile remarcabile ale artei plastice din Basarabia interbelică. 

( ) Citeşte tot articolul

Carte 2 Iulie 2014, ora: 06:41

Cartea cuprinde circa 3000 de reflecţii la 300 de subiecte, exprimate de peste 100 de personalităţi din Basarabia.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 28 Iunie 2014, ora: 07:31

Așa se numește volumul, apărut la București și lansat săptămâna aceasta la Chișinău. Iată cum explică Dan Dungaciu, unul dintre coordonatorii cărții, „bucătăria” elaborării ei.  

( ) Citeşte tot articolul

Carte 25 Iunie 2014, ora: 06:40

J.R.R. Tolkien (Bloemfontein, Africa de Sud, 1892 – Bournemouth, 1973) este un autor de referinţă în literatura fantastică a vremurilor noastre. 

( ) Citeşte tot articolul

Carte 24 Iunie 2014, ora: 06:09

Cartea de faţă reprezintă o lectură esenţială pentru a înţelege cum au fost posibile scurgerile de informaţii şi trădările ce au însoţit Serviciul de Securitate britanic MI5 şi Serviciile Secrete MI6 pe parcursul a peste şase decenii.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 20 Iunie 2014, ora: 06:27

Cartea lui Paul Roberts nu este doar o istorie a hranei, ci şi o analiză antropologică a comportamentului uman faţă cu perspectiva unei catastrofe alimentare. 

( ) Citeşte tot articolul

Carte 19 Iunie 2014, ora: 06:18

„Am scris toate acestea de bună voie şi nesilit de nimeni. 

( ) Citeşte tot articolul

Carte 18 Iunie 2014, ora: 06:00

Scriitorul şi publicistul Stephen Weir, absolvent al prestigioasei universităţi Cambridge, şi-a desfăşurat activitatea pe trei continente diferite. 

( ) Citeşte tot articolul

Carte 12 Iunie 2014, ora: 06:41

Apocalipsa (2013), următorul român din trilogia halucinantă despre viaţă de apoi şi sfîrşitul lumii ce începe cu Blestemaţi, continuă povestea lui Madison Spencer, fetiţă moartă la treisprezece ani şi condamnată să-şi petreacă veşnicia în compania unei...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 9 Iunie 2014, ora: 06:10

În atenţia domnilor: Nicolae TIMOFTI, preşedinte al Republicii Moldova; Iurie LEANCĂ, prim-ministru al Republicii Moldova; Igor CORMAN, preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova 

( ) Citeşte tot articolul

Carte 9 Iunie 2014, ora: 06:06

E o realitate că bibliotecile școlilor noastre și marea majoritate a celor din localitățile Republicii Moldova, după 1989, și-au extins fondul cu donație de carte din România. Unele biblioteci din RM - „Alba Iulia”, „Transilvania”, „Maramureș”...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 6 Iunie 2014, ora: 06:11

Cartea este structurată în 13 capitole, fiecare fiind dedicat unui aspect al războiului: Evaluări, Conducerea războiului, Strategia ofensivă, Dispuneri, Energie, Puncte slabe și puncte forte, Manevra, Cele nouă variabile, Marșuri, Terenul, Cele nouă feluri de teren, Atacul prin foc...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 5 Iunie 2014, ora: 06:55

De la trecutul îndepărtat până în secolul XXI, această carte prezintă o viziune nouă și actuală a evenimentelor istorice până în ziua de azi. 

( ) Citeşte tot articolul

Carte 3 Iunie 2014, ora: 06:37

Ajuns în faţa tribunalului Inchiziţiei după ce a susţinut că Pământul se învârte, Galilei e nevoit să abjure, că să nu fie ars pe rug. 

( ) Citeşte tot articolul
  6 7 8 9 10  

Opinii & Editoriale 20 Noiembrie 2018, de Constantin Tănase

În pragul iernii absolute

 1. Omul trist cade pe gânduri… La Chișinău, timpul parcă n-are anotimpuri: aici toamna a trecut discret, ca o iscoadă: la țară însă n-ai unde fugi de atâta toamnă care plânge seducător cu lacrimi galbene de romanță uitată.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Noiembrie 2018, de Dorin Dusciac

Bizara istorie a „centrului de reprezentare și susținere a concetățenilor” din Italia

Este necesară inițierea unei cauze penale de către justiția locală, care nu permite funcționarea pe teritoriul Italiei a reprezentanțelor partidelor politice înregistrate în alte state.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Noiembrie 2018, de Răzvan Munteanu

NATO pe înțelesul tinerilor. De ce?

Propun să aruncăm de această dată o privire dincolo de Prut, în România, pentru abordarea unui subiect destul de relevant zilelor noastre, și anume: reziliența.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 14 Noiembrie 2018, de Mihaela Culcinschi

Mika

Abandonată de toată lumea, ea cerșește pe drumuri câte un leu, doi. Când îi surâde norocul, primește și câte o bucată de pâine de la trecătorii miloși, ca să-și potolească foamea.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Noiembrie 2018, de Moni Stănilă

Smerenia – un drum spre pace

M-am gândit să folosesc și astăzi un text din pateric, unul care ne poate ajuta să înțelegem că oricând putem greși. De multe ori drumul spre pace vine tocmai din smerenia de a nu ne grăbi să le știm și să le înțelegem pe toate.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 10 Noiembrie 2018, de Dorin Dusciac

2003

Ei erau tineri și păreau de neînvins. Mulți dintre ei au trecut prin instituții prestigioase de învățământ din străinătate și avuseseră în Occident experiențe profesionale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 7 Noiembrie 2018, de Constantin Tănase

Făuritori sau consumatori de istorie?

Se încheie un deceniu de frământări dureroase, decenii în care în spațiul din stânga Prutului s-a constituit statul R. Moldova. Ce este acest stat – copilul din flori al Rusiei postsovietice sau bastardul așa-zisei Mișcări de eliberare națională de la Chișinău din epoca...

() Citeşte tot articolul

Cele mai noi articole Timpul.md


Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)